Kakaový koláč s jogurtom a jahodami
Tento koláč s jahodami som robila zarovno s koláčom z predchádzajúceho postu. Naoko sa tvária rovnako, ale každý je iný. Najskôr som ich aj chcela dať do jedného článočku, ale každý z nich mal tak úžasnú chuť, že si zaslúžia svoje vlastné miesto...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
3 ksvajíčka (celé)
3 PLhnedý cukor
3 PLcelozrnná hladká múka
3 ČLkakao
250 gsladká smotana
250 gbiely jogurt
4 ksželatína (plátky)
250 gjahody
- Celé vajíčka s cukrom som šľahala mixérom cca 5 minút do peny.
- Múku som zmiešala s kakaom a túto zmes som postupne priemiešala do vajíčkovej peny.
- Tortovú formu o priemere 18cm som vymastila.
- Cesto som nechala piecť pri 175 minút 30 minút.
- Po upečení som nechala úplne vychladnúť.
- Sladkú smotanu som vyšľahala do krému a pridala som jogurt.
- Vareškou som ich zmiešala do krásneho krému bez hrudiek.
- Želatínu som nechala v studenej vode napučať 10 minút.
- "Vyžmýchala" som ju a vo vodnom kúpeli som ju nechala rozpustiť.
- Do nádoby, kde som nechala rozpustenú želatínu som postupne po lyžiciach pridala smotanovo jogurtový krém.
- Všetko som spolu premiešala a nakoniec som pridala jahody.
- Takto pripravený krém som vyliala na vychladnuté cesto a tortu som nechala úplne stuhnúť v chladničke.
- Pred podávaním som ešte opatrne orezala krém od formy, aby som tortu pri otváraní a vyberaní z formy neroztrhala.
KOMENTÁRE K RECEPTU