Fotorecept: Tortilla s restovanou hlivou a pečenou cviklou

Tortilla s restovanou hlivou a pečenou cviklou

By 7. júla 2014

Dostal som od brata "poctivú" hlivu z lesa. Hlivu mám rád na všetky spôsoby, ale táto si zaslúžila trošku inú, nie bežnú prípravu.

Instructions

Ja viem, tortilla sa dá pripraviť aj doma, ale v tomto teple som trošku zlenivel, tak som si kúpil hotové.

  1. Začal som cviklou, očistil som ju, pokrájal, dochutil soľou, prekvapol olivovým olejom a dal na 54 minút do vyhriatej rúry asi na 180°C.

    tortilla s restovanou hlivou a pečenou cviklou2

  2. Hlivu som nakrájal na pásiky.
  3. Na kvapke olivového oleja som ju zarestoval asi 10 minút.
  4. Keď už bola takmer hotová, pridal som k nej soľ, čerstvo mleté korenie a plátky nového cesnaku.

    tortilla s restovanou hlivou a pečenou cviklou3

  5. Potom som očistil avokádo.
  6. Nnakrájal ho na plátky a dobre prekvapol citrónovou šťavou ,príjemný kontrast ku sladkastej pečenej cvikle.
  7. Potom to už bolo len o ukladaní a balení.

    tortilla s restovanou hlivou a pečenou cviklou4

  8. Na zohriatu tortillu som naukladal lístky šalátu.
  9. Potom upečenú cviklu, hlivu, plátky avokáda.
  10. Na vrch poriadnu lyžicu bieleho jogurtu.
  11. Zrolovať a ...dobrú chuť 🙂

    tortilla s restovanou hlivou a pečenou cviklou

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *