NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fotorecept | Horniacka krkovička
Fotorecept | Horniacka krkovička
Fotorecept | Horniacka krkovička
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   15.7.2014

Fotorecept | Horniacka krkovička

Tento recept mám už dávno. Viem, že bol z akéhosi časopisu a chutil celej rodine. Je pre tých, čo nemajú problém s cholesterolom a hmotnosťou. Ale veď raz za čas :)

Suroviny
1,5 kg
bravčová krkovička
1 väčší kus
cibuľa
strúčikov
cesnak
0,5 kg (domáca)
údená klobása
horčica
rasca
soľ
mleté čierne korenie
na podlievanie
pivo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na rezne, neklepať .
  2. Posolíme a pokoreníme. 
  3. Potrieme horčicou a poukladáme ošúpanú a na koliečka nakrájanú pikantnú údenú klobásu.   
  4. Posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou.     
  5. Na vrch ešte rozsypeme razcu a grilovacie korenie.
  6. Podlejeme pivom, zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
  7. Pečieme 1 -1,5 hod. a posledných 20 minút odokryté. Podľa potreby dolievame pivo.
  8. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou. Ale chutilo nám aj s tarhoňou :)   

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár