Fotorecept: Dusené kura na bielom víne s pečeným hroznom

Fotorecept: Dusené kura na bielom víne s pečeným hroznom

Pridal: MadeWithLove, 8.7.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekolko tyzdnov dozadu sme si s F pochutnali na tomto fantastickom obede.Nikdy v zivote som neuvarila nic lepsie.Naozaj.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 8.7.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

olej
1,5 kg (rozdelené na 8 časti, ja som si kúpila rovno kuracie kusy. Okoreníme, osolíme)kura
4 ks (nakrájaná na mesiačiky)cibuľa
4 ks (nakrájaná na menšie kúsky)mrkva
2 ks (na jemno nakrájané)cesnakové strúčiky
3-4 vetvičky (iba lístky nasekané na kúsky)rozmarín
1 PLmúka
300 mlbiele víno
200 mlkurací vývar
600 g (nakrájané na väčšie kúsky)zemiaky
biele a tmavé hrozno

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ruru si predhrejeme na 190C.
  2. Vo vecsej panvici alebo hrnci si zohrejeme olej na ktorom si osmazime kuracie kusky do zlatavo hneda z kazdej strany.
  3. Prelozime na tanier.
  4. Na panvicu pridame cibulu,mrkvu a cesnakove struciky a pomalicky nechame smazit cca 15 min na nizkom ohni az napokon zmaknu(ale nesmu byt zhnednute ).
  5. Napokon pridame k tomu kura s rozmarinom a mukou.    
  6. Zvysime ohen na stredne silny a smazime par minut .
  7. Pridame k tomu vino,privedieme k varu a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat az pokial sa omacka zredukuje az o polovicu.
  8. Pridame vyvar a zemiaky ,privedieme k varu.
  9. Vsetko prelozime na plech a dame piect na 30 min az pokial su zemiaky urobene a maso odpadava od kosti.
  10. Hrozno si dame na plech polejeme olivovym olejom a dame piect na 20 min . Najlepsia vec na svete hrozno je sladucke a paradne skaramelizovane a ta stava ...:)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť