Fotorecept | Cesnakovo-syrové chuťovky z kysnutého cesta

Fotorecept | Cesnakovo-syrové chuťovky z kysnutého cesta

Pridal: Ywett, 7.7.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpirovala som sa receptom: http://varecha.pravda.sk/​recepty/​cesnakove-trojhranky-fotore​cept/12985-recept.html A týmto ďakujem autorke za skvelý recept, je výborný! A kedže som ho vyskúšala, troška som si recept upravila po svojom a mal úspech aj u nás, tak chcem mať recept aj na svojom blogu a ak by ste sa chceli inšpirovať ako ja, tak nech sa páči ;-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 7.7.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Cesto:

(vlažné) 500 mlmlieko
150 mlolej
750 ghladká múka špeciál
42 g čerstvé droždie
2 ČLsoľ
2 ČLcukor

Plnka:

120 gmaslo
100 gsyrokrém
1 - 2 ksžĺtok
posekaná alebo petržlenová vňaťpažítka
(tvrdý) 40 gsyr
5 strúčikov (kto chce, môže si dať aj viac)cesnak

Na potretie pečiva:

1 ksžĺtok
1 PLmlieko

Na posypanie:

alebo ľubovoľné semienkarasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesnakovo - syrová plnka
  1. Maslo, syrokrém, nastrúhaný syr, žĺtok, pažítku, pretlačený cesnak dobre vymiešame.
Cesto
  1. S cestom mi pomohla pekárnička. Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej.
  2. Potom prídu na rad sypké suroviny. Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ.
  3. Do druhého rohu cukor. Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!
  4. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky.
  5. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme.
  6. Vyvaľkáme cesto a natrieme plnkou. 
  7. Stočíme do rolády a pokrájame na trojhranky.
  8. Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka, poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou alebo sezamom a dáme piecť asi tých 25 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť