NajRecept.sk Chuťovky Fotorecept | Cesnakovo-syrové chuťovky z kysnutého cesta
Fotorecept | Cesnakovo-syrové chuťovky z kysnutého cesta
Fotorecept | Cesnakovo-syrové chuťovky z kysnutého cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Ywett    ·   7.7.2014

Fotorecept | Cesnakovo-syrové chuťovky z kysnutého cesta

Inšpirovala som sa receptom: http://varecha.pravda.sk/​recepty/​cesnakove-trojhranky-fotore​cept/12985-recept.html A týmto ďakujem autorke za skvelý recept, je výborný! A kedže som ho vyskúšala, troška som si recept upravila po svojom a mal úspech aj u nás, tak chcem mať recept aj na svojom blogu a ak by ste sa chceli inšpirovať ako ja, tak nech sa páči ;-)

Suroviny

Cesto:

(vlažné) 500 ml
mlieko
150 ml
olej
750 g
hladká múka špeciál
42 g čerstvé
droždie
2 ČL
soľ
2 ČL
cukor

Plnka:

120 g
maslo
100 g
syrokrém
1 - 2 ks
žĺtok
posekaná alebo petržlenová vňať
pažítka
(tvrdý) 40 g
syr
5 strúčikov (kto chce, môže si dať aj viac)
cesnak

Na potretie pečiva:

1 ks
žĺtok
1 PL
mlieko

Na posypanie:

alebo ľubovoľné semienka
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
Cesnakovo - syrová plnka
  1. Maslo, syrokrém, nastrúhaný syr, žĺtok, pažítku, pretlačený cesnak dobre vymiešame.
Cesto
  1. S cestom mi pomohla pekárnička. Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej.
  2. Potom prídu na rad sypké suroviny. Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ.
  3. Do druhého rohu cukor. Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!
  4. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky.
  5. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme.
  6. Vyvaľkáme cesto a natrieme plnkou. 
  7. Stočíme do rolády a pokrájame na trojhranky.
  8. Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka, poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou alebo sezamom a dáme piecť asi tých 25 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár