Fotorecept| Bravčová roláda

Fotorecept| Bravčová roláda

Pridal: klaura, 9.7.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mala som pekný kus bravčoviny a keďže rezne už nevysmážam, rozhodla som sa pre bravčovú roládu. Nechajte sa inšpirovať ...

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 9.7.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

1,3 kgvykostená karmenádla
0,5 kgmleté mäso

Plnka:

sušené slibky
varené vajcia
predvarenámrkva
tvrdý syr
červená mäsitá paprika
údenina
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si narežeme mäso tak, aby nám vznikol čo najväčší kus mäsa ...  ostrým nožom pekne dookola, špirálovite dovnútra karmenádle. Mäso naklepeme, osolíme okoreníme a potrieme horčicou.  Mleté mäso ochutíme tiež soľou, korením, majoránkou, nadrobúčko nakrájanou cibuľou a lisovaným cesnakom.  Takto ochutené mäso navrstvíme na veľký plát. Začneme ukladať ingrediencie, ktoré chceme mať vo vnútri.
  2. Pokračujeme v ukladaní  ...  Potom  všetko zvinieme do rolády a upevníme potravinárskym bielym špagátom.
  3. Rolády najskôr sprudka opečieme aby sa povrch zatiahol,  môžeme na povrch uložiť plátky údenej slaniny, obložiť cibuľou, cesnakom a podliať pivom.  Pekáčik zakryjeme alobalom a dáme piecť  200 stupňov cca 1 hodinu.
  4. Posledných 20 minút pečieme za občasného podlievania odokryté, aby mäso chytilo peknú farbu.
Nakrájame na plátky a podávame  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť