Flank steak na zelenej fazuľke

Pridal: S varechou v ruke, 23.7.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zelená fazuľka pripravená na masle s cesnakom a steak preliatý horčicovo-medovou omáčkou. O príprave steakov som som sa už rozpísal v jednom mojom recepte, a konkrétne flank steak som už tiež pripravoval, vtedy som ho marinoval a podával s omáčkou z medvedieho cesta. Tento je pripravený trošku ináč, tak vám prajem príjemné čítanie a snáď niekoho aj inšpirujem...
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 23.7.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
hovädzia slabina
zelená fazuľka
cesnak
čerstvo mleté korenie
soľ
červené suché víno
Horčicovo-medová omáčka:
dijonská horčica
med
olivový olej
chilli pasta
- Odležané mäso som zalial suchým červeným vínom a nechal som ho 24 hodín odpočívať v chlade.
- Potom som ho vybral, osušil a pri izbovej teplote dochutené len čerstvo mletým korením nechal asi dve hodinky napospas osudu, to aby nechytilo paniku, keď ho dám na rozpálenú panvicu.
- Mäsko už nebolo studené, tak som na rozpálil panvicu, dal na ňu lyžicu olivového oleja a steak. My máme radi médium, tak som ho opiekol z každej strany asi 4 minútky, ale čas je len orientačný, záleží od hrúbky mäsa.
- Z medu, dijonskej horčice a olivového oleja som vymiešal omáčku a dochutil som ju chilli pastou, med, olivoli a horčicu asi 1:1:1 ale je to len orientačný pomer, každý podľa svojej chute.
- Odpočinutý steak som priečne narezal a plátky mäsa naukladal na zelenú fazuľku, všetko som prelial horčicovo medovou omáčkou a podával som so suchým červeným vínom.
KOMENTÁRE K RECEPTU