Zemiakové suflé

Recept Zemiakové suflé

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

3 - 4 kszemiaky
2 PLparmezán alebo iný syr
1 ksvajce
korenie
soľ
1 PLmaslo
mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode.
  2. Scedíme, pridáme teplé mlieko a lyžicu masla a vyšľaháme na pyré.
  3. Necháme trochu vychladnúť a potom do zemiakového pyré (použijeme asi 8 kopcovitých lyžíc) pridáme žĺtok, parmezán, trochu korenia a bielok vyšľahaný na tuhý sneh.
  4. Dáme do foriem na muffiny vysokých asi 4 cm a s priemerom 7-8 cm a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Je to prvýkrát, čo som skúšala robiť toto suflé a nabudúce by som do zemiakového pyré ešte pridala petržlenovú vňať. Tiež môžeme suflé obohatiť kúskami šunky alebo zeleninou (uvarená brokolica alebo cuketa).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť