Zemiakové suflé

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014
Kategorie:
SUROVINY
3 - 4 kszemiaky
2 PLparmezán alebo iný syr
1 ksvajce
korenie
soľ
1 PLmaslo
mlieko
- Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode.
- Scedíme, pridáme teplé mlieko a lyžicu masla a vyšľaháme na pyré.
- Necháme trochu vychladnúť a potom do zemiakového pyré (použijeme asi 8 kopcovitých lyžíc) pridáme žĺtok, parmezán, trochu korenia a bielok vyšľahaný na tuhý sneh.
Je to prvýkrát, čo som skúšala robiť toto suflé a nabudúce by som do zemiakového pyré ešte pridala petržlenovú vňať. Tiež môžeme suflé obohatiť kúskami šunky alebo zeleninou (uvarená brokolica alebo cuketa).
KOMENTÁRE K RECEPTU