Zemiačky

Pridal: Recepty s Anabelou, 11.6.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 11.6.2014
Kategorie:
SUROVINY
zemiaky
Priatelia, máte svoj typ zemiačkov, ktoré máte radi a varíte? Viete, ktorý typ na aký účel použiť? Priznám sa, že som koľkokrát takisto musela pred varením posurfovať a zisťovať, ale rada sa s Vami o moje skúsenosti teraz podelím.
Zemiaky som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, veď nás dokážu zasýtiť trikrát viac ako biele pečivo s rovnakým obsahom kalórií. Sú diétnejšie ako obilniny, lebo obsahujú menej sušiny.
Vyberte si teda ten správny typ!
- Typ A: na zemiakový šalát: Pevné, nerozvárajú sa a nie sú múčnaté.
- Typ B: na prílohu: Polopevné, polomúčnaté, polosuché.
- Typ C: na kašu: Múčnaté, ľahko sa rozvaria.
A prečo myslíte že ľudia kedysi nemali nadváhu a vysoký krvný tlak? Lebo jedli varené zemiaky každý deň! Zemiaky pripravujte najlepšie v šupke, pretože ak ich vyzlečiete pred varením, oberiete ich o veľmi veľa prospešných látok.
U nás zemiačky papáme najviac pečené (kupujem Bčko), niekedy aj zo slaninkou, tymianom či šalviou. A máme z toho často aj sobotňajší obed :)KOMENTÁRE K RECEPTU