Zemiačky

Recept Zemiačky

Pridal: Recepty s Anabelou, 11.6.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Priatelia, máte svoj typ zemiačkov, ktoré máte radi a varíte? Viete, ktorý typ na aký účel použiť? Priznám sa, že som koľkokrát takisto musela pred varením posurfovať a zisťovať, ale rada sa s Vami o moje skúsenosti teraz podelím. Zemiaky som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, veď nás dokážu zasýtiť trikrát viac ako biele pečivo s rovnakým obsahom kalórií. Sú diétnejšie ako obilniny, lebo obsahujú menej sušiny.  

Vyberte si teda ten správny typ!

  1. Typ A: na zemiakový šalát: Pevné, nerozvárajú sa a nie sú múčnaté.
  2. Typ B: na prílohu: Polopevné, polomúčnaté, polosuché.
  3. Typ C: na kašu: Múčnaté, ľahko sa rozvaria.
  4. Typ D: na cesto, knedle, halušky : Rýchlo sa rozvaria, sú silno múčnaté.

A prečo myslíte že ľudia kedysi nemali nadváhu a vysoký krvný tlak? Lebo jedli varené zemiaky každý deň! Zemiaky pripravujte najlepšie v šupke, pretože ak ich vyzlečiete pred varením, oberiete ich o veľmi veľa prospešných látok.

U nás zemiačky papáme najviac pečené (kupujem Bčko), niekedy aj zo slaninkou, tymianom či šalviou. A máme z toho často aj sobotňajší obed :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť