NajRecept.sk Dezerty Zasnežené čokoládové sušienky s kardamónom
Zasnežené čokoládové sušienky s kardamónom
Recept Zasnežené čokoládové sušienky s kardamónom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   7.6.2014

Zasnežené čokoládové sušienky s kardamónom

Kardamón (alebo aj kardamóm) sú plody vysokého kra rastúceho prirodzene v tropických dažďových lesoch na svahoch Západného Ghátu v južnej Indii. Toto korenie s výraznou, ale mäkkou, ovocnou a prenikavou vôňou vylepší chuť sladkých aj slaných jedál. Ak kupujete kardamón kupujte celé plody, pretože mletý rýchlo stráca aromatické vlastnosti. Tento recept som našla v novom online magazíne Cinnamon magazín. Hoci nepoužívam práškový cukor, po objavení tohto lákavého receptu som ho utekala kúpiť a nemohla som sa dočkať kedy sa do pečenia zasnežených sušienok pustím.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
100 g
horká čokoláda
60 g
zmäknuté maslo
120 g
trstinový cukor
1 ks
vajce
1/2 ČL
vanilkový cukor
1/2 ČL
mletý kardamón
60 g
hladká špaldová múka
60 g
celozrnná špaldová múka
3 PL
kakao
1 PL
prášok do pečiva
1/2 ČL
soľ
30 ml
mlieko

Na obaľovanie:

trstinový cukor
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom, potom pridáme vajce, vanilkový cukor a mletý kardamón a opäť šľaháme. (Kardamón rozlúsknite a v jeho vnútri nájdete čierne semená, vyberte ich a roztlčte v mažiari, šupku vyhoďte).Následne pridáme rozpustenú čokoládu.
  3. V druhej miske zmiešajte kakao s múkou, práškom do pečiva, prilejte mlieko a túto zmes pridajte k mokrej zmesi. Všetko spolu premiešajte vareškou.
  4. Zmes prikryte a odložte do chladničky najmenej na 2 hodiny.
  5. Po odležaní cesta v chladničke tvarujte guličky (vo veľkosti vlašského orecha) a obaľujte ich najprv v trstinovom (resp. kryštálovom) a následne v práškovom cukre.
  6. Klaďte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guličkami nechávajte väčšie vzdialenosti, pretože počas pečenia trošku spľasnú a roztečú sa.
  7. Pečte v rúre vyhriatej na 175°C presne 15 minút kým nepopraskajú. Následne ich vyberte na mriežku a nechajte ich úplne vychladnúť.
  8. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe. Mali by vydržať cca 2 - 3 týždne, ale neverím tomu lebo sú božské!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov