Torta Panna cotta s jahodami

Recept Torta Panna cotta s jahodami

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na tortu v priemere 20-22 cm alebo na štyri malé tortičky s priemerom 7-8 cm, ktoré som robila ja.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Na spodné cesto:

100 gsušienky
50 gmaslo
1/2 PLmed
pár kvapiek citrónovej šťavy alebo arómy

Panna cotta:

500 mlsladká šľahačka
8 gželatínové pláty

Ostatné suroviny:

jahody
cukor
prášková želatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmrvíme a pridáme k nim med, roztopené maslo a citrónovú šťavu.
  2. Zmes natrieme na spodok formy a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Vrstva bude hrubá asi 0,5 cm.
  4. Ak chceme spodok hrubší, zdvojnásobíme množstvo surovín.
  5. Želatínu namočíme do smotany a necháme pár minút zmäknúť.
  6. Potom ju zohrejeme za stáleho miešania, kým sa želatína úplne roztopí, ale ju nevaríme!
  7. Smotanu nalejeme do formy na cesto a necháme stuhnúť.
  8. Na stuhnutú tortu nalejeme želé, ktoré si pripravíme uvarením želatíny z rozmixovaných jahôd s cukrom.
  9. Pod želatínu môžeme poukladať kúsky jahôd.
  10. Ja som na tortičky cesto zabalila do fólie a rozvaľkala.
  11. Potom som cez fóliu vykrojila kolieska požadovanej veľkosti a položila na vrch stuhnutej uvarenej smotany so želatínou, ktorú som naliala do formičiek.
  12. Formičky vyklopíme a polejeme rozmixovanými jahodami s cukrom (nepoužila som želatínu).
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť