Torta Panna cotta s jahodami

Torta Panna cotta s jahodami

By 29. júna 2014

Suroviny sú na tortu v priemere 20-22 cm alebo na štyri malé tortičky s priemerom 7-8 cm, ktoré som robila ja.

 

Ingredients

Instructions

  1. Sušienky rozmrvíme a pridáme k nim med, roztopené maslo a citrónovú šťavu.
  2. Zmes natrieme na spodok formy a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Vrstva bude hrubá asi 0,5 cm.
  4. Ak chceme spodok hrubší, zdvojnásobíme množstvo surovín.
  5. Želatínu namočíme do smotany a necháme pár minút zmäknúť.
  6. Potom ju zohrejeme za stáleho miešania, kým sa želatína úplne roztopí, ale ju nevaríme!
  7. Smotanu nalejeme do formy na cesto a necháme stuhnúť.
  8. Na stuhnutú tortu nalejeme želé, ktoré si pripravíme uvarením želatíny z rozmixovaných jahôd s cukrom.
  9. Pod želatínu môžeme poukladať kúsky jahôd.
  10. Ja som na tortičky cesto zabalila do fólie a rozvaľkala.
  11. Potom som cez fóliu vykrojila kolieska požadovanej veľkosti a položila na vrch stuhnutej uvarenej smotany so želatínou, ktorú som naliala do formičiek.
  12. Formičky vyklopíme a polejeme rozmixovanými jahodami s cukrom (nepoužila som želatínu).

Dobrú chuť!

TORTA PANNA COTTA S JAHODAMI 2

Print

 

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *