Šampióny na víne

Šampióny na víne

By 7. júna 2014

Jednoduché jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času ani surovín a kľudne si ho môžete pripraviť po príchode z práce. Dôležitý je dobrý chlieb, na ktorom môžete hubovú zmes podávať (či už čerstvý alebo starší, opečený na platni). Ak sa vám pozdáva fotka, budete potrebovať toto:

Ingredients

Instructions

  1. Na olivovom oleji nechajte skaramelizovať cibuľu nakrájanú na plátky. Bude to trvať cca patnásť minút na miernom plameni.
  2. Medzičasom si nakrájajte očistené šampiňóny na plátky a pridajte ich k cibuľke.
  3. Prikryte pokrievkou a nechajte pomaličky dusiť asi desať minút.
  4. Kým sa huby dusia, zmiešajte pretlak, med, cesnak, ančovičku a koreniny so sójovou omáčkou.
  5. Vzniknutú pastu pridajte na panvicu, krátko osmažte a zmiešajte s hubami a cibuľkou.
  6. Prilejte kvalitné červené víno a nechajte chvíľku zredukovať.
  7. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.

Podávajte na chlebe (ja som mal sedliacky ražný), prípadne doplňte pikantným syrom. U mňa sa vyskytol kúsok Roquefortu a môžem vám povedať, že to teda bolo niečo. Taký rýchly podvečerný výlet do Francúzska. Bon appétit, priatelia.

šampióny na víne1

P.S. V Nitre, oproti malému Tescu sa nachádza pobočka siete pekární Lípót, kde majú výborný sedliacky chlieb a žemle (webová stránka je v kóme, no snáď ju v blízkej dobe resuscitujú). Viac som zatiaľ od nich neochutnal, no určite to napravím.

Print

Môj výživný blog o jedle a čomkoľvek čo uznám za vhodné. Varič je slangové označenie výrobcov pervitínu a dobré jedlo je svojím spôsobom tiež droga.


Môj blog: www.varicdaniel.sk/

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *