NajRecept.sk Chuťovky Šampióny na víne
Šampióny na víne
Recept Šampióny na víne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   7.6.2014

Šampióny na víne

Jednoduché jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času ani surovín a kľudne si ho môžete pripraviť po príchode z práce. Dôležitý je dobrý chlieb, na ktorom môžete hubovú zmes podávať (či už čerstvý alebo starší, opečený na platni). Ak sa vám pozdáva fotka, budete potrebovať toto:

Suroviny
400 g
šampióny
2 ks
cibuľa menšia
1 ČL
pretlak
1 ČL
med
1ČL
oregano
1/2 ČL
tymián
1 ks
strúčik cesnaku
2 PL
sójova omáčka
1
ančovička
1-2 dcl
červené víno
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na olivovom oleji nechajte skaramelizovať cibuľu nakrájanú na plátky. Bude to trvať cca patnásť minút na miernom plameni.
  2. Medzičasom si nakrájajte očistené šampiňóny na plátky a pridajte ich k cibuľke.
  3. Prikryte pokrievkou a nechajte pomaličky dusiť asi desať minút.
  4. Kým sa huby dusia, zmiešajte pretlak, med, cesnak, ančovičku a koreniny so sójovou omáčkou.
  5. Vzniknutú pastu pridajte na panvicu, krátko osmažte a zmiešajte s hubami a cibuľkou.
  6. Prilejte kvalitné červené víno a nechajte chvíľku zredukovať.
  7. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
Podávajte na chlebe (ja som mal sedliacky ražný), prípadne doplňte pikantným syrom. U mňa sa vyskytol kúsok Roquefortu a môžem vám povedať, že to teda bolo niečo. Taký rýchly podvečerný výlet do Francúzska. Bon appétit, priatelia.

P.S. V Nitre, oproti malému Tescu sa nachádza pobočka siete pekární Lípót, kde majú výborný sedliacky chlieb a žemle (webová stránka je v kóme, no snáď ju v blízkej dobe resuscitujú). Viac som zatiaľ od nich neochutnal, no určite to napravím.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár