Šampióny na víne

Recept Šampióny na víne

Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času ani surovín a kľudne si ho môžete pripraviť po príchode z práce. Dôležitý je dobrý chlieb, na ktorom môžete hubovú zmes podávať (či už čerstvý alebo starší, opečený na platni). Ak sa vám pozdáva fotka, budete potrebovať toto:

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

400 gšampióny
2 kscibuľa menšia
1 ČLpretlak
1 ČLmed
1ČLoregano
1/2 ČLtymián
1 ksstrúčik cesnaku
2 PLsójova omáčka
1 ančovička
1-2 dclčervené víno
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na olivovom oleji nechajte skaramelizovať cibuľu nakrájanú na plátky. Bude to trvať cca patnásť minút na miernom plameni.
  2. Medzičasom si nakrájajte očistené šampiňóny na plátky a pridajte ich k cibuľke.
  3. Prikryte pokrievkou a nechajte pomaličky dusiť asi desať minút.
  4. Kým sa huby dusia, zmiešajte pretlak, med, cesnak, ančovičku a koreniny so sójovou omáčkou.
  5. Vzniknutú pastu pridajte na panvicu, krátko osmažte a zmiešajte s hubami a cibuľkou.
  6. Prilejte kvalitné červené víno a nechajte chvíľku zredukovať.
  7. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
Podávajte na chlebe (ja som mal sedliacky ražný), prípadne doplňte pikantným syrom. U mňa sa vyskytol kúsok Roquefortu a môžem vám povedať, že to teda bolo niečo. Taký rýchly podvečerný výlet do Francúzska. Bon appétit, priatelia.

P.S. V Nitre, oproti malému Tescu sa nachádza pobočka siete pekární Lípót, kde majú výborný sedliacky chlieb a žemle (webová stránka je v kóme, no snáď ju v blízkej dobe resuscitujú). Viac som zatiaľ od nich neochutnal, no určite to napravím.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť