Šampióny na víne

Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché jedlo, ktoré nevyžaduje veľa času ani surovín a kľudne si ho môžete pripraviť po príchode z práce. Dôležitý je dobrý chlieb, na ktorom môžete hubovú zmes podávať (či už čerstvý alebo starší, opečený na platni). Ak sa vám pozdáva fotka, budete potrebovať toto:
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 7.6.2014
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
400 gšampióny
2 kscibuľa menšia
1 ČLpretlak
1 ČLmed
1ČLoregano
1/2 ČLtymián
1 ksstrúčik cesnaku
2 PLsójova omáčka
1 ančovička
1-2 dclčervené víno
olivový olej
- Na olivovom oleji nechajte skaramelizovať cibuľu nakrájanú na plátky. Bude to trvať cca patnásť minút na miernom plameni.
- Medzičasom si nakrájajte očistené šampiňóny na plátky a pridajte ich k cibuľke.
- Prikryte pokrievkou a nechajte pomaličky dusiť asi desať minút.
- Kým sa huby dusia, zmiešajte pretlak, med, cesnak, ančovičku a koreniny so sójovou omáčkou.
- Vzniknutú pastu pridajte na panvicu, krátko osmažte a zmiešajte s hubami a cibuľkou.
- Prilejte kvalitné červené víno a nechajte chvíľku zredukovať.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
KOMENTÁRE K RECEPTU