Pizza ako z Talianska (domáci talianský recept)

Pizza ako z Talianska (domáci talianský recept)

Pridal: mnamkovo, 17.6.2014

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Z množstva vyjde približne 24 kusov mini pizz alebo 4 veľké.

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 17.6.2014

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

SUROVINY

Cesto:

600 gpolohrubá múka
4-6 PLolivový olej
3 dlmlieko
1/2 ČLkryštálový cukor
2 ČLsoľ
kockakvasnice

Paradajková pasta:

1 kscibuľa
6 strúčikovcesnak
3 PLolivový olej
1 ksmrkva
1/4 zeler
príp. pretlak alebo čerstvé paradajky pokrájané nadrobnoparadajková dreň
oregano
bazalka
soľ
koriander
muškátový oriešok
biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Navrch - podľa chuti, fantázii sa medze nekladú....syr, saláma, paradajky, šunka, slanina, šampiňóny, artičoky, olivy, cibuľa, klobása...
  1. Zo surovín na cesto vymiesime pevné ale pružné cesto a dáme vykysnúť. Kým cesto kysne, pripravíme si omáčku.
  2. Do hlbšej panvice dáme restovať cibuľu.
  3. Po chvíli pridáme postrúhanú mrkvu a zeler.  Osolíme, okoreníme, chvíľu miešame a pridáme asi 1,5 dl vody a pretlak. Ak pridávame dreň alebo čerstvé paradajky, vodu nepridávame.
  4. Dusíme chvíľu pod pokrievkou a občas pomiešame. Môžeme aj trocha prisladiť (1 čL cukru). Omáčka nesmie byť vodnatá. Nadbytočnú tekutinu odparíme varením bez pokrievky.
  5. Do mierne vychladnutej relisujeme cesnak a pridáme bazalku alebo oregano a zvyšné korenie.
  6. Nakysuté cesto ešte premiesime a necháme ho odpočívať.
  7. Môžeme si pripraviť veci na obloženie pizzy. Syry, šunku alebo salámu...
  8. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na časti. Sformujeme ich do bochníčkov a budeme ich vaľkať.
  9. Bochníčky rozvaľkáme na cca 0,5cm, vrch potrieme omáčkou, posypeme syrom, ozdobíme salámou, prípadne podľa chuti.
  10. Pečieme pri teplote 200 °C  cca 15-20 minút podľa farby

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť