Penová jahodová torta

Penová jahodová torta

By 22. júna 2014

Tak a je to tu. Jahody v mojej kuchyni končia. Okrem pár receptov, ktoré ste tu už mohli vidieť, sme si robili smotanové pamlsky s piškótami. A robila som aj džem. Ostal Neostal mi ani jeden pohár, z neznámych príčin celý splesnivel. Spolieham sa ešte na marhule, urobím si zásoby aspoň z nich.
Na budúci týždeň máme cestovateľský víkend, ale potom sa chystám na malinovú a čerešňovú sezónu...

Ingredients

Instructions

  1. Studené maslo pokrájané na kúsky som zmiešala s múkami a cukrom a vypracovala hladké cesto.
  2. Vystlala som ním tortovú formu.
  3. Popichala som vidličkou a pri 160 stupňoch som ho nechala piecť 25 minút do zlatohneda.
  4. Korpus som nechala úplne vychladnúť.
  5. 500g jahôd som rozmixovala na pyré a prepasírovala cez sitko.
  6. Pyré som zmiešala s tvarohom.
  7. Sladkú smotanu som vyšľahala ručným mixérom na šľahačku.
  8. Želatínu som na 10 minút namočila do studenej vody.
  9. Po 10 minútach som ju vyžmýchala a vo vodnom kúpeli nechala rozpustiť.
  10. Do rozpustenej želatíny som pridala po lyžiciach základný krém.
  11. Keď som základ krému riadne vymiešala so želatínou, pridala som tam nakoniec šľahačku a všetko som vymiešala do krásneho ružového krému.
  12. Krém som vyliala na upečené a vychladnuté cesto a nechala ho v chladničke cez noc stuhnúť.
  13. Po oddýchnutí v chladničke cez noc krém stuhol.
  14. Tortu som pred podávaním ozdobila jahodami a mätou.

Interne som si ho nazvala "tortička pre princezné". Je krásne hodvábny, jemne sladký a ružový. Niesla som ho ako darček a koláč mal úspech.

Penová jahodová torta3

Penová jahodová torta4

Print

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *