Panna cotta

Recept Panna cotta

Pridal: klaura, 3.6.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 3.6.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

500 mlšlahačková smotana
100 mlmlieko
100 gcukor kryštálový
3 plátkyčíra želatína
(zrnká)vanilkový lusk

Na poliatie:

zriedený dobrý džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si do studenej vody namočíme želatinu a necháme ju napučať.
  2. Vanilkový struk po dĺžke narežeme a nožom vyškriabeme voňavé vnútro.
  3. Do hrnca vlejteme smotanu a mlieko, pridáme cukor a vyškrabanú vanilku.
  4. Na miernom ohni za občasného miešania privedieme do varu. Potom zmes odstavíme a miešame, kým trochu nevychladne. ( aspoň na 80 °C)
  5. Napučané plátky želatiny vyberieme z vody a vložíme ich do smotany.
  6. Miešame, kým sa želatina celkom nerozpustí.
  7. Vhodné nádoby (misky, šáločky, poháre) vypláchneme studenou vodou a smotanovú zmes ponalievame do misiek.
  8. Dáme stuhnúť do chladničky na 4 - 6 hodín.
Podávame vyklopené na tanieriku poliate ovocnou šťavou. Pripravíme si ju napríklad rozriedením dobrého džemu, alebo si na panvičke necháme sklaramelizovať trochu cukru, hodíme na to čerstvé alebo mrazené ovocie, podlejeme troškou vody a spolu prehrejeme.  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť