Obrátený mrkvový koláč s jablkami
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
150 ghnedý cukor
150 mlslnečnicový olej
100 gbiely jogurt
3 ksvajcia
2 ČLvanilkový extrakt
1 a 1/2 pomaranča pomarančová šťava z
300 ghladká múka
1 bal. prášok do pečiva
1 ČLkorenie do perníku
1 ČLškorica
250 gstrúhaná mrkva
1 ksjablko
kúsok masla
1 a 1/2 PLhnedý cukor
šťava z polovice pomaranča
- Najskôr jablká- jedno celé jablko som zbavila šupky a jadrinca.
- Pokrájala som ho na plátky.
- Na panvici som roztopila maslo, pridala som hnedý cukor a nechala skaramelizovať.
- Potom som tam pridala šťavu a uvarila sirup.
- Nakoniec som pridala plátky jablka a obalila ich v sirupe.
- Nechala som ich chvíľku prehriať a odstavila.
- Celé vajíčka som vyšľahala s cukrom.
- Pridala som extrakt, olej a jogurt, pomarančovú šťavu.
- Pridala som suchú zmes (múku, prášok do pečiva, škoricu a korenie) a nakoniec postrúhanú mrkvu.
- Rúru som nechala zohriať na 160 stupňov.
- Tortovú formu som vymastila. Na dno formy som rozložila sirupové jablká (môžu byť teplé, nemusia sa nechať vychladnúť).
- Na ne som vyliala cesto.
- Koláč som nechala piecť 1 hodinu 20 minút.
- Po vytiahnutí z rúry som koláč hneď prevrátila a vyklopila na tanier a nechala úplne vychladnúť. Podávala som so zmrzlinou.
KOMENTÁRE K RECEPTU