Obrátený mrkvový koláč s jablkami

Recept Obrátený mrkvový koláč s jablkami

Pridal: Zuzka, 2.6.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 2.6.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

150 ghnedý cukor
150 mlslnečnicový olej
100 gbiely jogurt
3 ksvajcia
2 ČLvanilkový extrakt
1 a 1/2 pomaranča pomarančová šťava z
300 ghladká múka
1 bal. prášok do pečiva
1 ČLkorenie do perníku
1 ČLškorica
250 gstrúhaná mrkva
1 ksjablko
kúsok masla
1 a 1/2 PLhnedý cukor
šťava z polovice pomaranča

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr jablká- jedno celé jablko som zbavila šupky a jadrinca.
  2. Pokrájala som ho na plátky.
  3. Na panvici som roztopila maslo, pridala som hnedý cukor a nechala skaramelizovať.
  4. Potom som tam pridala šťavu a uvarila sirup.
  5. Nakoniec som pridala plátky jablka a obalila ich v sirupe.
  6. Nechala som ich chvíľku prehriať a odstavila.
  7. Celé vajíčka som vyšľahala s cukrom.
  8. Pridala som extrakt, olej a jogurt, pomarančovú šťavu.
  9. Pridala som suchú zmes (múku, prášok do pečiva, škoricu a korenie) a nakoniec postrúhanú mrkvu.
  10. Rúru som nechala zohriať na 160 stupňov.
  11. Tortovú formu som vymastila. Na dno formy som rozložila sirupové jablká (môžu byť teplé, nemusia sa nechať vychladnúť).
  12. Na ne som vyliala cesto.
  13. Koláč som nechala piecť 1 hodinu 20 minút.
  14. Po vytiahnutí z rúry som koláč hneď prevrátila a vyklopila na tanier a nechala úplne vychladnúť. Podávala som so zmrzlinou.
     
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť