NajRecept.sk Dezerty Mrkvový koláč s krémom
Mrkvový koláč s krémom
Recept Mrkvový koláč s krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   4.6.2014

Mrkvový koláč s krémom

Minulý rok som robila svoj prvý mrkvový koláč a bola to paráda. Taká prvá svieža jarná "lastovička" do kuchyne. Tento rok sa ku mne dostalo jedno veľké kilové balenie mrkvičky, tak som skúsila ďalšie dva nové...

Suroviny
5 ks
vajcia
250 g
hnedý cukor
1 ČL
vanilkový extrakt
125 ml
slnečnicový olej
300 g
mandle (pomleté najemno)
130 g
tekvicové jadierka (pomleté najemno)
1 ČL
škorica
1 ČL
prášok do pečiva
400 g
strúhaná mrkva
75 g
kokosová múčka
200 g
smotanový syr typu Lučina alebo Linessa
kúsok masla
práškový cukor podľa chuti
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na začiatok som zmiešala suché suroviny- mandľovú múku, tekvicovú múku, škoricu, prášok do pečiva.
  2. Celé vajcia som aj s cukrom vyšľahala do peny.
  3. Pridala som vanilkový extrakt a olej.
  4. Postupne som primiešala suchú zmes.
  5. Potom som zľahka primiešala po častiach mrkvu a nakoniec kokosovú múčku.
  6. Tortovú formu o priemere 24 cm som vymastila a vyliala som sem cesto.
  7. Pri 160 stupňoch som koláč nechala piecť 1 hodinu 20 minút.
  8. Po upečení som koláč nechala úplne vychladnúť.
  9. Medzitým som si pripravila krém.
  10. Smotanový syr som zmiešala s kúskom zmäknutého masla a pridala som pár lyžičiek práškového cukru, aby syr chytil jemnú sladkastú chuť.
  11. Na vychladnutý koláč som natrela ochutený syr a posypala so strúhanými mandľami.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár