Koláč s polentou a jahodami

Recept Koláč s polentou a jahodami

Pridal: Zuzka, 23.6.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Polentu som si kúpila už dávnejšie, ale zakaždým ju predbehli iné recepty, ktoré som v danej chvíli naozaj MUSELA urobiť. Teraz, keď som si cez víkend zadovážila jahody, prišiel jej čas. Chcelo to niečo zdravšie, deň predtým som pripravila dva náročnejšie koláče na naše žalúdky, acidkovú tortu a jahodové tiramisu. Tie sa objavia na blogu za nejaký čas, zjedli sme ich rýchlosťou blesku a nestihla som fotiť. No ale teraz späť k tejto zaujímavej záležitosti...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 23.6.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

175 g mäkké maslo
3 ksvajce
150 ghnedý cukor
150 g jemná polenta
100 g mleté vlašské orechy
1 ČLvanilkový extrakt
2 ČLprášok do pečiva
2 ČLškorica
300 gjahody pokrájané na kúsky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo som s cukrom pomocou mixéru vyšľahala do peny.
  2. Pridala som postupne po jednom celom vajíčku a hmotu som riadne vymiešala.
  3. Pridala som polentu, prášok do pečiva, škoricu, vanilkový extrakt, pomleté orechy a všetko som priadne premiešala som voňavého cesta.
  4. Cesto som vyliala na menší vymastený plech a pri 175 stupňoch som nechala koláč piecť 45 minút krásne dohneda.

Chuťovo je koláč odlišný, ak sme zvyknutí na tradičné pečenie s hladkou múkou, polenta je tam cítiť. Je to ako s krupicou alebo hrubou múkou. Na chuti to ale nič neuberie, "hrubosť" koláča krásne zjemnia jahody.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť