NajRecept.sk Dezerty Koláč s polentou a jahodami
Koláč s polentou a jahodami
Recept Koláč s polentou a jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   23.6.2014

Koláč s polentou a jahodami

Polentu som si kúpila už dávnejšie, ale zakaždým ju predbehli iné recepty, ktoré som v danej chvíli naozaj MUSELA urobiť. Teraz, keď som si cez víkend zadovážila jahody, prišiel jej čas. Chcelo to niečo zdravšie, deň predtým som pripravila dva náročnejšie koláče na naše žalúdky, acidkovú tortu a jahodové tiramisu. Tie sa objavia na blogu za nejaký čas, zjedli sme ich rýchlosťou blesku a nestihla som fotiť. No ale teraz späť k tejto zaujímavej záležitosti...

Suroviny
175 g
mäkké maslo
3 ks
vajce
150 g
hnedý cukor
150 g
jemná polenta
100 g
mleté vlašské orechy
1 ČL
vanilkový extrakt
2 ČL
prášok do pečiva
2 ČL
škorica
300 g
jahody pokrájané na kúsky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo som s cukrom pomocou mixéru vyšľahala do peny.
  2. Pridala som postupne po jednom celom vajíčku a hmotu som riadne vymiešala.
  3. Pridala som polentu, prášok do pečiva, škoricu, vanilkový extrakt, pomleté orechy a všetko som priadne premiešala som voňavého cesta.
  4. Cesto som vyliala na menší vymastený plech a pri 175 stupňoch som nechala koláč piecť 45 minút krásne dohneda.

Chuťovo je koláč odlišný, ak sme zvyknutí na tradičné pečenie s hladkou múkou, polenta je tam cítiť. Je to ako s krupicou alebo hrubou múkou. Na chuti to ale nič neuberie, "hrubosť" koláča krásne zjemnia jahody.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár