Dnes vám prinášam recept na domáce Dulce de leche.Ak ste ešte nikdy v živote neskúsili túto dobrotu a nechápavo sa pýtate čo to je, tak mi dovoľte zopakovať čo mi google a wikipedia povedali: Je to tradičná latinskoamerická karamelová sladkosť či mliečna sladkosť.Je to tak neuveriteľne dobré až mi na to slova nestačia.Vždy som v supermarkete zasnene obdivovala poháre s touto dobrotou a predstavovala si ako sa jedného dňa pustím do jeho prípravy.A tak dnes deň, ktorý nebol ničím výnimočným nadišiel jeho čas.Zo začiatku som mala obavy.Treba si dávať poriadny bacha na to aby nám mlieko nevykypelo čiže je dôležité aby ste to stále sledovali a po pridaní sódy bikarbóny vám odporúčam urobiť tento krok nad umývadlom nakoľko vám vznikne obrovská pena (ktorú musíte rýchlo miešať,a hlavne tam tu sódu pridávajte pomaly -väčšia šanca, že vám to nepretečie ).Takisto použite väčší hrniec.Pre istotu :) A pomaly to nechajte bublať na najnižšom ohni .A pomaličky si oheň pridávajte (postupom času ) tak pokiaľ to bude bezpečné (aby to nezačalo pretekať ).Ja som to celú dobu mala na nízkom ohni čiže mi to aj trvalo dlhšie (cca 80 min ).Ale stálo to za to.Skladujem v chladničke maximálne 1 mesiac .
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu