Fotorecept: Šampiňónová polievka so zeleným tajomstvom

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 5.6.2014
Kategorie: Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ako sa schyľuje k mrazivému obdobiu, stále viac ma láka dať do bruška niečo hrejivé a poriadne zasycujúce. Na túto príležitosť sa ideálne hodia husté krémové polievky. Nerobí mi problém jesť ich aj v lete, ale vtedy ide skôr o ich studené varianty. Dnes si teda dajme jednu v horúcom prevedení, dokonca so špeciálnou ingredienciou - AVOKÁDOM. Áno, čítate dobre, tento nápad som prevzala z RAW kuchyne, kde sa polievky či omáčky zahusťujú práve avokádom (alebo orieškami.. ale tých mi príde ľúto len tak vhodiť do polievky).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 5.6.2014
Kategorie: Polievky
SUROVINY
5 - 6 ksšampiňóny
2 - 3 hrnčekyvoda
cibuľa
strúčik cesnaku
1 PLarašidový olej
dubákové korenie
1 - 2 PL termizovaný syr (lučina, mandava, gervais, philadelphia..)
1/2avokádo
- Na oleji osmahneme cibuľu a cesnak a pridáme na plátky nakrájané šampiňóny.
- Restujeme ich asi 5 minút a potom zalejeme vodou. Dochutíme korením a varíme zhruba 10 minút.
- Polievku odstavíme z ohňa a až potom pridávame na plátky nakrájané avokádo a krémový syr.
- Všetko dobre premiešame, niekoľko šampiňónov si necháme na ozdobu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
- Vlejeme do taniera/misky a doplníme odloženými šampiňónmi.
KOMENTÁRE K RECEPTU