Fotorecept: Quesadilla

Pridal: adkas-tastyfood, 15.6.2014
Kategorie:
Nahraj fotku a pochváľ sa
Quesadillas su plnene tortilove placky.Plnit sa mozu roznymi plnkami. Zvacsa su to pikantne masove, zeleninove plnky doplnene syrom, ktory hra podstatnu ulohu v tychto plnenych tortilach. Slovo pochadza zo spanielciny ( citaj kesadija). Tato jednoducha a chutna pochutka ma korene v kolonialnom Mexiku. Rokmi toto jedlo menilo svoju podobu, podla toho ako ludia s nim experimentovali. Pridavanim roznych ingrediencii vznikali aj rozne variacie Quesadilly. Najcastejsie sa robi s pikantnou masovou plnkou a to tak, ze sa na panvici prehreje tortila. Na polovicu tortily sa prida postruhany syr a ked sa syr rozpusti, prida sa maso, na maso opat postruhany syr a druhou polovicou sa prikryje masova plnka. Vznikne tortila v tvare polmesiaca. Jemna pritlacime a ked sa syr rozpusti , mozeme podavat. Z toho je zrejme, ze syr plni akusi funkciu "lepidla" na tortily ( samozrejme okrem toho, ze doda jedlu chut). Skvelou prilohou je Guacamole alebo kysla smotana. Ja vam dnes ponukam jednu z variacii Queasadilly a to so zeleninovou omeletou. Do omelety si mozete pridat zeleninu podla vlastnej chuti alebo ju urobit iba zakladnu. Z vacsich tortil doporucujem nakrajat 6 kusov a z mensich 4 kusy. Quesadilla je velmi syta a v s pojeni s polievkou vyda za lahky letny obed. Moze sa konzumovat aj tepla aj studena. S kuskom cerstveho avokada a paradajky sa zaraduje tato dobrotka do mojho zonamu stalych opakovaciek.
Pridal: adkas-tastyfood, 15.6.2014
Kategorie:
SUROVINY
- Ak vam nevadi trochu chrumkavejsia paprika, mozno zeleninu pridat rovno do vyslahanych vajec a urobit omeletu.
- Nemiesame, nechame zatiahnut.
- Davame pozor, aby sme tortily nespalili, preto je dobre, ak intenzitu sporaku mierne znizime.
- Quesadilu mozeme podavat s guacamole, s kyslou smotanou, so zeleninou.
- Prilohu zvolime podla vlastnej chuti.
- Na krajanie doporucujem pouzit koliesko na krajanie pizze.
- Mozeme ju podavat ihned, je vsak chutna aj za studena.