NajRecept.sk Fotorecept: Quesadilla
Fotorecept: Quesadilla
Fotorecept: Quesadilla
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   15.6.2014

Fotorecept: Quesadilla

Quesadillas su plnene tortilove placky.Plnit sa mozu roznymi plnkami. Zvacsa su to pikantne masove, zeleninove plnky doplnene syrom, ktory hra podstatnu ulohu v tychto plnenych tortilach. Slovo pochadza zo spanielciny ( citaj kesadija). Tato jednoducha a chutna pochutka ma korene v kolonialnom Mexiku. Rokmi toto jedlo menilo svoju podobu, podla toho ako ludia s nim experimentovali. Pridavanim roznych ingrediencii vznikali aj rozne variacie Quesadilly. Najcastejsie sa robi s pikantnou masovou plnkou a to tak, ze sa na panvici prehreje tortila. Na polovicu tortily sa prida postruhany syr a ked sa syr rozpusti, prida sa maso, na maso opat postruhany syr a druhou polovicou sa prikryje masova plnka. Vznikne tortila v tvare polmesiaca. Jemna pritlacime a ked sa syr rozpusti , mozeme podavat. Z toho je zrejme, ze syr plni akusi funkciu "lepidla" na tortily ( samozrejme okrem toho, ze doda jedlu chut). Skvelou prilohou je Guacamole alebo kysla smotana. Ja vam dnes ponukam jednu z variacii Queasadilly a to so zeleninovou omeletou. Do omelety si mozete pridat zeleninu podla vlastnej chuti alebo ju urobit iba zakladnu. Z vacsich tortil doporucujem nakrajat 6 kusov a z mensich 4 kusy. Quesadilla je velmi syta a v s pojeni s polievkou vyda za lahky letny obed. Moze sa konzumovat aj tepla aj studena. S kuskom cerstveho avokada a paradajky sa zaraduje tato dobrotka do mojho zonamu stalych opakovaciek.

Suroviny
4 ks
vajcia
2 ks
tortily
3-4 hlávky
šampióny
1/2
červená paprika
1/2
zelená paprika
cca 100 g
tvrdý syr (nastrúhaný)
soľ
korenie
tenký plátok masla
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia roslahame v miske , pridame nadrobno nakrajanu zeleninu, osolime okorenime.
  2. Na panvici rozpustime tenky platok masla a podusime mierne zeleninu.
  3. Nechame ochladit a pridame ju k vyslahanym vajciam.
  4. Ak vam nevadi trochu chrumkavejsia paprika, mozno zeleninu pridat rovno do vyslahanych vajec a urobit omeletu.
  5. Nemiesame, nechame zatiahnut.
  6. Ked su uz vajcia zatiahnute, postruhame syr a prilozime tortilu.
  7. Jemne pritlacime a pomocou plytkeho taniera obratime omeletu a zosunieme z taniera spat do panvicie tak, ze budeme mat na panvici tu stranu s prilozenou omeletou.
  8. Opat nastruhame syr, prilozime druhu tortilu, jemne pritlacime a opat pomocou taniera otocime Quesadillu na opacnu stran a nechame 20-30 sekund, kym sa syr roztavi a odstavime zo sporaka.
  9. Davame pozor, aby sme tortily nespalili, preto je dobre, ak intenzitu sporaku mierne znizime.
  10. Quesadilu mozeme podavat s guacamole, s kyslou smotanou, so zeleninou.
  11. Prilohu zvolime podla vlastnej chuti.
  12. Na krajanie doporucujem pouzit koliesko na krajanie pizze.
  13. Mozeme ju podavat ihned, je vsak chutna aj za studena.
Prajem vam dobru chut!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár