NajRecept.sk Fotorecept: Pečené citrónové risotto
Fotorecept: Pečené citrónové risotto
Fotorecept: Pečené citrónové risotto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   15.6.2014

Fotorecept: Pečené citrónové risotto

Na tomto risotte je najväčšia sranda to, že pri ňom nemusíte stáť a premiešavať ho aby sa vám nepripálilo.Proste ho dáte do rúry a máte pokoj. Pečie sa 37-40 min. to znamená, že máte dostatok času upratať kuchyňu (v ktorej to vyzerá akoby tam vybuchla bomba, že ? Nevravte mi, že som v tomto úplne sama ) a odpísať na všetky emaily na ktoré obvykle nemáte čas. Čo je podľa mňa úplná senzácia ...a ako bonus si napokon pochutnáte na úžasnom risotte (o ktorom máte pocit, že ho pre vás pripravil niekto iný ) ktoré je veľmi osviežujúce a + je tam parmezán.Kopec parmezánu.Už som spomínala, že mám slabosť pre parmezán ???

Suroviny
1 ks
nakrájaná cibuľa
1 PL j (môže byť aj obyčajný olej)
olivový ole
1 PL
nastrúhaná citrónová kôra
2 ČL
nasekaný čerstvý tymián
1/2 ČL
sušené chilli papričky
1/2 ČL
mleté čierne korenie
2 poháre (ja som použila Arborio)
ryža
950 ml
kurací vývar
1 a 1/4 pohára
voda
1 pohár
nastrúhaný parmezán
soľ
maslo na vytretie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pekáč na pečenie si vymastíme maslom.
  2. Nakrájanú cibuľku si vysmažíme do zlatova a pridáme k nej tymián,sušene chilli papričky,čierne korenie a citrónovú kôru.Dobre premiešame a len málinko zohrejeme.Vypneme oheň a odložíme nabok.
  3. Vo väčšej miske si zmiešame ryžu a parmezán.Napokon si k tomu pridáme cibuľovú zmes a dobre premiešame.
  4. Nasypeme na pekáč a zalejeme kuracím vývarom a vodou.Dobre premiešame a dáme piecť do rúry na 37-40 min.
  5. Po 20 min. si to dobre premiešame.Po vytiahnutí z rúry necháme trošku vychladnúť 15 min. a napokon osolíme a dochutíme.
  6. Keď servírujeme, na vrch môžme pridať trochu citrónovej kôry,tymiánu a parmezánu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár