Fotorecept: Pečené citrónové risotto

Fotorecept: Pečené citrónové risotto

Pridal: MadeWithLove, 15.6.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tomto risotte je najväčšia sranda to, že pri ňom nemusíte stáť a premiešavať ho aby sa vám nepripálilo.Proste ho dáte do rúry a máte pokoj. Pečie sa 37-40 min. to znamená, že máte dostatok času upratať kuchyňu (v ktorej to vyzerá akoby tam vybuchla bomba, že ? Nevravte mi, že som v tomto úplne sama ) a odpísať na všetky emaily na ktoré obvykle nemáte čas. Čo je podľa mňa úplná senzácia ...a ako bonus si napokon pochutnáte na úžasnom risotte (o ktorom máte pocit, že ho pre vás pripravil niekto iný ) ktoré je veľmi osviežujúce a + je tam parmezán.Kopec parmezánu.Už som spomínala, že mám slabosť pre parmezán ???

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 15.6.2014

Kategorie:

SUROVINY

1 ksnakrájaná cibuľa
1 PL j (môže byť aj obyčajný olej)olivový ole
1 PLnastrúhaná citrónová kôra
2 ČLnasekaný čerstvý tymián
1/2 ČLsušené chilli papričky
1/2 ČLmleté čierne korenie
2 poháre (ja som použila Arborio)ryža
950 mlkurací vývar
1 a 1/4 poháravoda
1 pohárnastrúhaný parmezán
soľ
maslo na vytretie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Pekáč na pečenie si vymastíme maslom.
  2. Nakrájanú cibuľku si vysmažíme do zlatova a pridáme k nej tymián,sušene chilli papričky,čierne korenie a citrónovú kôru.Dobre premiešame a len málinko zohrejeme.Vypneme oheň a odložíme nabok.
  3. Vo väčšej miske si zmiešame ryžu a parmezán.Napokon si k tomu pridáme cibuľovú zmes a dobre premiešame.
  4. Nasypeme na pekáč a zalejeme kuracím vývarom a vodou.Dobre premiešame a dáme piecť do rúry na 37-40 min.
  5. Po 20 min. si to dobre premiešame.Po vytiahnutí z rúry necháme trošku vychladnúť 15 min. a napokon osolíme a dochutíme.
  6. Keď servírujeme, na vrch môžme pridať trochu citrónovej kôry,tymiánu a parmezánu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť