Fotorecept: Kysnutý koláč s ovocím a posýpkou

Pridal: adkas-tastyfood, 1.6.2014
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Milí priatelia, tak toto je najlepší kysnutý koláč na plechu aký som kedy jedla a piekla. Tento recept som pred časom objavila na MMB u u Aďky. Z kysnutého cesta je toto pre mňa jeden z top koláčov. K najlepším kysnutým cestám jednoznačne patria aj Klausove rožky a Kapustové pagáčiky - absolútne fantastické ***. Koláčik si môžete upiecť s akýmkoľvek ovocím. Ovocie môže byť čerstvé, kompótované, mrazené. Mne najviac chutí kombinácia marhúľ s čiernymi ríbezľami. Jednoducho sa mi žiada k sladkým marhuliam niečo kyselkavejšej chuti. Cesto je krásne nadýchané a mäkké aj na druhý deň. Prípravu tohoto koláča zvládnu aj začínajúce gazdinky. Doporučujem vyskúšať.
Pridal: adkas-tastyfood, 1.6.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Na plech 30 x 40 cm
Kvások:
Posýpka:
- Najprv si urobíme kvások. Do 150 ml mlieka pridáme 1 ČL cukru.
- Cesto je veľmi riedke. Vylejeme ho na maslom vymazaný plech. Rozotrieme ho po celom plechu a urovnáme.
- Na cesto uložíme dobre odkvapkané ovocie. Posýpka:
- Múku zmiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme na plátky narezané maslo.
- Prstami spracúvame suroviny, kým sa nespoja a dostaneme zmes s hrubšou hrčkavou štruktúrou.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 20 -25 minút. Ihneď po vybratí z rúry posypeme škoricovým cukrom.