Fotorecept: Koláč s hlivou

Fotorecept: Koláč s hlivou

Pridal: Ywett, 6.6.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, kde sú šampiňóny alebo hliva ustricová. Sú pre mňa lákavé na akýkoľvek spôsob ;-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 6.6.2014

Kategorie:

SUROVINY

300 glístkové cesto
300 ghliva ustricová
200 gkyslá smotana
70 gstrúhaný syr údený
paradajky cherry
čerstvá cibuľka
čerstvá bazalka
čierne korenie

Na potretie:

1 ksžĺtko
štipka soli
roztlačenýstrúčik cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hlivu pokrájame.
  2. Na olivovom oleji popražíme pokrájanú hlivu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút a necháme vychladnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko) do tvaru kruhu a 100g lístkového cesta si necháme na vrch koláča.
  4. Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy.
  5. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm.
  6. Cesto popicháme vidličkou.
  7. Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr.
  8. Na pripravené lístkové cesto, dáme zmes hlivy.
  9. Pridáme kyslú smotanu so syrom (kto chce môže pridať, ešte roztlačený cesnak) a posypeme bazalkou.
  10. Zvyšné lístkové cesto rozvaľkáme.
  11. A podľa vlastnej fantázie pokrájame a dáme na koláč.
  12. Potrieme osoleným rozšľahaným vajcom s roztlačeným cesnakom.
  13. Dáme na polovicu rozkrojené paradajky.
  14. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút)
Prajem dobrú chuť!

         

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť