Fotorecept: Írsky sódový chlieb

Fotorecept: Írsky sódový chlieb

Pridal: MadeWithLove, 5.6.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Strašne dlho som hľadala najjednoduchšiu cestu ako sa dostať k pečeniu chleba. Recepty, ktoré som skúšala boli proste príšerné a veľmi veľmi veľmi veľa krát som sa nepodarkom, ktoré pôvodne mali byť úžasne voňajúcim čerstvým chlebom otočila chrbtom so slovami, že jednoducho nemám dostatočnú zručnosť, čo bola chyba. Stačilo trošku trpezlivosti a časom by som sa do toho dostala. Napokon som objavila tento úžasne jednoduchý a neuveriteľne chutný chlebík (do ktorého nejdú kvasnice ?? :) ) Paráda ! To znamená, že ho nemusíte nechať odpočinúť a môžte ho rovno piecť...inými slovami...do 1 hodiny máte na stole čerstvo upečený chlieb ...recept je od Paula Hollywooda a ak vám môžem poradiť, určite si pozrite na youtube tento recept. Paul hollywood soda bread :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 5.6.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

250 ghladká múka
250 gcelozrnná múka
1 ČLsóda bikarbóna
1 ČLsoľ
450 mlkyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. V miske si zmiešame obe múky, soľ, sódu. Pridáme kyslú smotanu a pomocou ruky dobre vymiešame až pokiaľ vytvarujeme z cesta guľku (bude celkom lepkavá nebojte sa toho).
  3. Pracovný povrch si trošku vysypeme múkou a dáme naň cesto. Opatrne ho vytvarujeme do guľky (tento chlieb sa nemiesi ) a dáme na plech s papierom na pečenie.
  4. Rukou trošku pritlačíme a pomocou nožíka si urobíme tzv. krížik.
  5. Posypeme múkou a dáme piecť na 30 min. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť