Fotorecept: Čokoládovo-tvarohové kocky

Fotorecept: Čokoládovo-tvarohové kocky

Pridal: adkas-tastyfood, 14.6.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kolegyňa sa vrátila z dovolenky zo Slovenska s tým, že jedla doma výborný tvarohový zákusok. Opísala mi ho a keďže som ho nepoznala, doniesla mi recept. Akurát mi prišiel vhod. V práci máme taký zvyk, že na narodeniny každá prinesie nejaký zákusok. Už si všetci zvykli, že ja nosím doma pečené (homemade cake):). Takže tento rok toto bol môj narodeninový zákusok:). Zákusok skvele chutí najmä dobre vychladený z chladničky. Nie je presladený a čokoládovo-smotanová poleva na vrchu je absolútne špicová :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 14.6.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Piškóta:

2 ksvajce
1 pohár (250 ml)kryštálový cukor
1/2 poháraolej
2 pohárehladká múka
2 KLprášok do pečiva
1 balenievanilkový cukor
1 pohármlieko
1 a 1/2 KL kakao

Krém:

400 mlmlieko
2 ksvanilkový puding
10 PLkryštálový cukor
500 gjemný tvaroh (ja som použila Quark)
rum, príp. rumová esencia
250 gmaslo

Poleva:

150 gčokoláda na varenie
2 ks (500 - 600 ml)kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celé vajcia vyšľaháme, keď zbelejú pridáme cukor a ďalej šľaháme. Pridáme mlieko, prešľaháme. Pridáme olej, prešľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame.
  2. Dve tretiny cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech ( rozmer 30 x 40) .
  3. Do jednej tretiny cesta, ktoré ostalo v miske primiešame preosiate kakao, premiešame. Polejeme ním žlté cesto krížom-krážom.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 stupňoch C cca 20 minút.
  4. Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Vo väčšom hrnci ( budem tam pridávať aj maslo aj tvaroh) v mlieku rozšľáhame puding  a cukor.
  5. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu  vmiešame zmäknuté maslo. Prešľaháme mixérom, nech sa hmoty spoja.
  6. Pridáme tvarohy a opäť dobre prešľaháme, kým vznikne pekný, hladký krém.
  7. Dochutíme rumom, príp. rumovou esenciou. Nanesieme ho na vychladnutú piškótu, rozotrieme  a odložíme do chladničky, aby kreém dobre stuhol.
  8.  Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a vo väčšej mise, za stáleho miešania , ju  rozpustíme nad parou. Stiahneme z pary a vmiešame do čokolády 2 kyslé smotany.
  9. Nanesieme na pudingový krém. Opäť vrátime ešte do chladničky, aby sa zákusok dobre schladil. Vrch môžeme ozdobiť napr. čoko hoblinkami.

A potom  si už  len pochutnávame na tomto na prípravu nenáročnom, chuťovo skvelom zákusku:)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť