Fotorecept: Bublanina

Fotorecept: Bublanina

Pridal: adkas-tastyfood, 12.6.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept som našla u Janky na jej skvelom blogu a už dávno som ho chcela vyskúšať. Mám podobný recept, ale so šľahačkovou smotanou. Na ten "môj" recept sa skôr hodí drobné ovocie, keďže je piškóta veľmi jemná. Dúfam, že sa mi podarí čoskoro pridať na blog aj tento recept. Najlepšie je však čerstvé ovocie. Trochu som sa obávala aj tohto receptu, či mi nepadne ovocie na spodok cesta, keďže som mala iba kompótové marhule. Ako môžete vidieť na fotografiách , ovocie sa pekne udržalo na povrchu piškóty. Piškóta bola trochu hustejšej konzistencie ( použila som kvalitnú smotanu - creme fraiche ) a pripomínala mi trochu trené cesto. Takže konečne som Jankinu bublaninu odskúšala a musím pochváliť recept a vyjadriť spokojnosť. Janke ďakujem, že sa s nami podelila o tento recept.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 12.6.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

3 ksvajce
1 hrnčekjemný kryštálový cukor
125 gmaslo (roztopené)
200 gpochúťková smotana (u mňa creme fraiche)
2 hrnčekypolohrubá múka
1 ksprášok do pečiva
1 ksškoricový cukor
čerstvé ovocie (podľa seba)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia našľaháme. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. 
  2. Do dobre našľahaných vajec pridáme roztopené , vychladnuté maslo. Dobre prešľaháme. Postupne pridávame smotanu a opäť dobre prešľaháme.
  3. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Cesto rozotrieme na plechu a uložíme naň na menšie kúsky pokrájané ovocie.
  5. Posypeme škoricovým cukrom ( ak nemáte radi škoricu, tak kľudne tento krok vynechajte).
  6. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 stupňov C asi 25-30 minút. Necháme vychladnúť a pokrájame na kocky.
  7. Môžeme podávať na tanieriku s malým množstvom zvyšného creme fraiche.Tak ako? odoláte alebo vyskúšate aj vy?  Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť