Fotorecept: Bryndzové chuťovky

Fotorecept: Bryndzové chuťovky

Pridal: Ywett, 11.6.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 11.6.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Na cesto:

500 mlvlažné mlieko
150 mlolej
750 ghladká múka špeciál
42 gčerstvé droždie
2 ČLsoľ
2 ČLcukor

Plnka:

200 gbryndza
1 ksvajce
pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Bryndzová plnka:
  1. Vymiešame bryndzu s vajíčkom a pridáme nasekanú pažítku.Cesto: S cestom mi pomohla pekárnička.
  2. Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej. Potom prídu na rad sypké suroviny. Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ.
  3. Do druhého rohu cukor. Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!
  4. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút.
  5. Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky. Po čase nám cesto vykysne.
  6. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme.
  7. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a povykrajujeme pohárom, malé bochníčky  a poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie.
  8. Spravíme do každého bochníčka jamku.Dáme bryndzovú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova (asi tých 20-30 minút piekla som v plynovej rúre).
  9. Prajem dobrú chuť!:-)
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť