Čokoládová hmota

Recept Čokoládová hmota

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čokoládová hmota... alebo plastická čokoláda. Možno ju použiť na poťahovanie toriet alebo na ozdoby. Treba s ňou ale pracovať rýchlejšie, lebo pod teplotou rúk mäkkne.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

100 ghorká čokoláda
2 PLmed
1 PLvoda
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čokoládu roztopíme a pridáme do nej vodu a med.
  2. Premiešame a vypracujeme za pomoci práškového cukru mäkkú hmotu. Ja som použila cca 100 g cukru.
  3. Hmota je veľmi mäkká, kým je čokoláda teplá. Akonáhle sa nám dá z čokolády vytvarovať guľa (opakujem - mäkká a nedrží tvar), prestaneme pridávať cukor a hmotu zabalíme do fólie.
  4. Necháme ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote, aby trochu stuhla.
  5. Až vychladnutá dostane požadovanú konzistenciu.
  6. V prípade, že chceme robiť hmotu z bielej čokolády, pridáme len jednu lyžicu medu.
 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť