Čokoládová hmota

Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čokoládová hmota... alebo plastická čokoláda. Možno ju použiť na poťahovanie toriet alebo na ozdoby. Treba s ňou ale pracovať rýchlejšie, lebo pod teplotou rúk mäkkne.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 29.6.2014
SUROVINY
100 ghorká čokoláda
2 PLmed
1 PLvoda
práškový cukor
- Čokoládu roztopíme a pridáme do nej vodu a med.
- Premiešame a vypracujeme za pomoci práškového cukru mäkkú hmotu. Ja som použila cca 100 g cukru.
- Hmota je veľmi mäkká, kým je čokoláda teplá. Akonáhle sa nám dá z čokolády vytvarovať guľa (opakujem - mäkká a nedrží tvar), prestaneme pridávať cukor a hmotu zabalíme do fólie.
- Necháme ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote, aby trochu stuhla.
- Až vychladnutá dostane požadovanú konzistenciu.
- V prípade, že chceme robiť hmotu z bielej čokolády, pridáme len jednu lyžicu medu.
KOMENTÁRE K RECEPTU