NajRecept.sk Torty Čokoládová hmota
Čokoládová hmota
Recept Čokoládová hmota
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   29.6.2014

Čokoládová hmota

Čokoládová hmota... alebo plastická čokoláda. Možno ju použiť na poťahovanie toriet alebo na ozdoby. Treba s ňou ale pracovať rýchlejšie, lebo pod teplotou rúk mäkkne.

Suroviny
100 g
horká čokoláda
2 PL
med
1 PL
voda
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Čokoládu roztopíme a pridáme do nej vodu a med.
  2. Premiešame a vypracujeme za pomoci práškového cukru mäkkú hmotu. Ja som použila cca 100 g cukru.
  3. Hmota je veľmi mäkká, kým je čokoláda teplá. Akonáhle sa nám dá z čokolády vytvarovať guľa (opakujem - mäkká a nedrží tvar), prestaneme pridávať cukor a hmotu zabalíme do fólie.
  4. Necháme ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote, aby trochu stuhla.
  5. Až vychladnutá dostane požadovanú konzistenciu.
  6. V prípade, že chceme robiť hmotu z bielej čokolády, pridáme len jednu lyžicu medu.
 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár