Čokoládová buchta s nádychom luxusu

Recept Čokoládová buchta s nádychom luxusu

Pridal: Zuzka, 23.6.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na víkendový koláč sa vždy chcem trochu hecnúť, predsa len, nedeľa má taký ten prívlastok najlepšieho dňa v týždni, kedy sa naozaj nič nerobí, nikto nepracuje okrem našich mamičiek a babičiek, ktoré sa točia celé doobedie v kuchyni, aby sme na stôl dostali ten najlepší, ale naozaj najlepší vývar na svete. A samozrejme s domácimi rezancami. No a tak keď môžeme mať luxusnú polievku, môžeme mať luxusný aj dezert. Ako napríklad tento...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 23.6.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
150 ghnedý cukor
225 gpolohrubá múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
4 PLkakao
1 ČLškorica
z 2 pomarančovpomarančová šťava
150 mlolej
(75) 50 g%horká čokláda
100 mlsladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V samostatnej miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, kakao a škoricu.
  2. Celé vajíčka som vymiešala mixérom s cukrom do nadýchanej peny.
  3. Postupne som prilievala olej a pomarančovú šťavu.
  4. Pridala som ju tam aj s dužinou, vôbec nič sa nestalo.
  5. Nakoniec som primiešala kakaovú zmes.
  6. Tortovú formu som vymastila a vyliala do nej pripravené cesto.
  7. Pri 175 stupňoch som nechala koláč piecť cca 50 minút.
  8. Keď koláč úplne vychladol, preliala som ho polevou- vo vodnom kúpeli som nechala rozpustiť čokoládu a pomaly som prilievala smotanu, kým sa krásne nespojili do čokoládovej omáčky.
  9. Na vrch ešte nestuhnutého koláča som poukladala maliny a v chladničke som ju nechala zatuhnúť.

Túto polevu používam často, pekne sa leskne, ale nestvrdne úplne "na kameň", ostane krájateľná.
A koláč je inak famózny. Tú horkosť čokolády maliny krásne zjemnia a osviežia. No a do toho vôňa škorice a pomaranča. Radosť piecť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť