NajRecept.sk Mäso Králičie mäso Zajac na zelenine
Zajac na zelenine
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   13.5.2014

Zajac na zelenine

...pečený s horčicou, cesnakom, ajvarom a čerstvým tymiánom v cibuľovo zelerovej postieľke...

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
zajac
cibuľa
cesnak
čerstvý tymián
plnotučná horčica
ajvar
čerstvé mleté korenie
soľ
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zajaca som rozporcoval, zeler som nakrájal na kocky 0,4 x 0,35 a cibuľu len tak, ledabolo. Potom som nakrájal čerstvý tymián a asi 8 strúčikov cesnaku.
  2. Mäso som osolil a dochutil čerstvo mletým korením. Opiekol som ho na olivovom oleji, potom som ho dal bokom a v tom istom hlbokom pekáči som zarestoval cibuľu so zelerom (4 min.).
  3. Potom som k zeleninovému základu vložil opečené mäso.
  4. Asi 3 lyžice horčice som zriedil 2 lyžicami vody a vo fľaške som to spolu dobre premiešal. Touto zriedenou horčicou som mäso prelial.
  5. Do tej istej nádoby som pridal 4 lyžice ajvaru a 2 lyžice vody, dobre premiešal a nalial na mäso, pridal som tymián s cesnakom a dobre premiešal.
  6. V rúre, vyhriatej na 180°C som mäso piekol asi 76 minút, raz som mäso otočil. Podával som so zemiakovou kašou, lyžicou kyslej smotany a štipkou čerstvého tymiánu...dobrú chuť :)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov