Zajac na zelenine

Recept Zajac na zelenine

Pridal: S varechou v ruke, 13.5.2014

Kategorie: Králičie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

...pečený s horčicou, cesnakom, ajvarom a čerstvým tymiánom v cibuľovo zelerovej postieľke...

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 13.5.2014

Kategorie: Králičie mäso, Mäso

SUROVINY

zajac
cibuľa
cesnak
čerstvý tymián
plnotučná horčica
ajvar
čerstvé mleté korenie
soľ
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zajaca som rozporcoval, zeler som nakrájal na kocky 0,4 x 0,35 a cibuľu len tak, ledabolo. Potom som nakrájal čerstvý tymián a asi 8 strúčikov cesnaku.
  2. Mäso som osolil a dochutil čerstvo mletým korením. Opiekol som ho na olivovom oleji, potom som ho dal bokom a v tom istom hlbokom pekáči som zarestoval cibuľu so zelerom (4 min.).
  3. Potom som k zeleninovému základu vložil opečené mäso.
  4. Asi 3 lyžice horčice som zriedil 2 lyžicami vody a vo fľaške som to spolu dobre premiešal. Touto zriedenou horčicou som mäso prelial.
  5. Do tej istej nádoby som pridal 4 lyžice ajvaru a 2 lyžice vody, dobre premiešal a nalial na mäso, pridal som tymián s cesnakom a dobre premiešal.
  6. V rúre, vyhriatej na 180°C som mäso piekol asi 76 minút, raz som mäso otočil. Podával som so zemiakovou kašou, lyžicou kyslej smotany a štipkou čerstvého tymiánu...dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť