Tvarohová mramorová bábovka

Tvarohová mramorová bábovka

By 9. mája 2014

Tvarohová mramorovka, alebo mramorová bábovka s tvarohom, už jedno ako si ju nazvete, ale v každom prípade bude výborná ku káve alebo na raňajky s mliekom či kakaom. Určite ju ocení celá rodinka. Po upečení ju môžte len posypať práškovým cukrom a je hotová. Robievam ju hlavne na víkend a to sa po nej len "zapráši".

Ingredients

Instructions

  1. Maslo si vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme tvaroh a zmes dobre premiešame.
  2. Žĺtka z vajíčok vymiešame do peny s práškovým cukrom. 

    tvarohová mramorovka2

  3. Šľahám celkom dlho, až kým nevidím krásny krém.
  4. Potom pridáme tvarohovú zmes, polohrubú múku, prášok do pečiva, a spolu vymiešame. Čo sa týka tvarohu, ja som použila jemný, nie hrudkový, aby bola bábovečka "mokrá".
  5. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi.
  6. Pripravíme si bábovkovú formu, vymastíme maslom a posypeme trochou múky, alebo krupicou. 

    tvarohová mramorovka3

  7. Jemne zabalenú zmes si rozdelíme na 2 časti.
  8. Do jednej časti primiešame kakao s trochou práškového cukru (je dobré celé najprv preosiať ako nás staré mamy učili však).
  9. Postupne lyžicou pridávame, striedavo biele a kakaové cesto.
  10. Vložíme do pred-hriatej rúry a pečieme pri 170 stupňoch asi 60 minút.

Ja bábovečku hneď vyklopím, nechám trochu vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Garantujem, že večer ostane prázdny tanier 🙂

tvarohová mramorovka

Print

Môj blog: www.recepty-s-anabelou.blogspot.sk
Kontakt na mňa: receptysanabelou@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *