Tvarohová mramorová bábovka

Recept Tvarohová mramorová bábovka

Pridal: Recepty s Anabelou, 9.5.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tvarohová mramorovka, alebo mramorová bábovka s tvarohom, už jedno ako si ju nazvete, ale v každom prípade bude výborná ku káve alebo na raňajky s mliekom či kakaom. Určite ju ocení celá rodinka. Po upečení ju môžte len posypať práškovým cukrom a je hotová. Robievam ju hlavne na víkend a to sa po nej len "zapráši".

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 9.5.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

250 gtvaroh jemný
220 gmaslo
3 PLkakao
250 gpráškový cukor
1/2 bal. prášok do pečiva
250 gpolohrubá múka
1 bal. vanilkový cukor
4 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo si vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme tvaroh a zmes dobre premiešame.
  2. Žĺtka z vajíčok vymiešame do peny s práškovým cukrom. 
  3. Šľahám celkom dlho, až kým nevidím krásny krém.
  4. Potom pridáme tvarohovú zmes, polohrubú múku, prášok do pečiva, a spolu vymiešame. Čo sa týka tvarohu, ja som použila jemný, nie hrudkový, aby bola bábovečka "mokrá".
  5. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do zmesi.
  6. Pripravíme si bábovkovú formu, vymastíme maslom a posypeme trochou múky, alebo krupicou. 
  7. Jemne zabalenú zmes si rozdelíme na 2 časti.
  8. Do jednej časti primiešame kakao s trochou práškového cukru (je dobré celé najprv preosiať ako nás staré mamy učili však).
  9. Postupne lyžicou pridávame, striedavo biele a kakaové cesto.
  10. Vložíme do pred-hriatej rúry a pečieme pri 170 stupňoch asi 60 minút.
Ja bábovečku hneď vyklopím, nechám trochu vychladnúť a posypem práškovým cukrom. Garantujem, že večer ostane prázdny tanier :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť