Sendvič

Pridal: Varic Daniel, 17.5.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Chuťovky
Nahraj fotku a pochváľ sa
V minulom príspevku som sa zastrájal, že nechám doma vyzrieť hovädziu roštenku a ukážem šeckým, že jaké ja vím robiť stejky. Zámer sa podaril čiastočne, pretože v jedenásty deň (plán bol dva týždne) zretia som situáciu psychicky neuniesol a tretinu polkilového kusu mäsa obetoval na prípravu sendviča. Čo sa týka samotného zretia, po porade s mäsiarom som roštenku natrel olejom, vzduchotesne zabalil to potravinárskej fólie a uložil do dolného oddelenia v chladničke. Každý tretí deň som mäso skontroloval, osušil papierovou utierkou, natrel nanovo olejom a prebalil. Ani v jedenásty deň sa neobjavil nijaký podozrivý zápach, či iné znehodnotenie, tak som sa radostne pustil do príprav.
Pridal: Varic Daniel, 17.5.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Chuťovky
SUROVINY
- V malej miske zmiešajte oba druhy horčice s medom, v druhej malej miske zmiešajte smotanu s chrenom a do tretej si natenúčko nakrájajte cibuľu a pridajte balzamový ocot.
- Nasleduje samotné opečenie mäsa. Poriadne ho osušte, masívne okoreňte čiernym korením a osoľte.
- V malej panvici rozpáľte slnečnicový olej (nízku vrstvu) a prudko opečte mäso z oboch strán.
- Potom máte dve možnosti, buď ho budete ďalej opekať na panvici alebo ho necháte dôjsť v predhriatom sporáku. Cieľom je, aby stred mäsa dosiahol teplotu cca 49-50 °C (médium).
- Kým odpočíva, rozkrojte bagetu pozdĺžne a obe polovice potrite zmesou horčice a medu.
- Nakrájajte steak priečne cez vlákno na čo najtenšie plátky (akýsi mini roastbeef) a uložte na bagetu.
- Obložte plátkami cibule a uhorky, doplňte chrenovou smotanou a posypte žeruchou. Už len zahryznúť.