Pečený pstruh na tymiáne

Pridal: Recepty s Anabelou, 4.5.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnes si pripravíme čerstvého pstruha, respektíve ja som volila pstruha dúhového. Toto mäsko by totižto malo byť vo vnútri také ružovučké, veľmi podobné lososovi. Už teraz sa na neho veľmi teším. Myslím si, že by sme mali konzumovať rybky viac. Tento recept je veľmi jednoduchý, strávila som v kuchyni naozaj krátky čas.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 4.5.2014
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
pstruh
hrubozrnná soľ
citrón
(čerstvý)tymián
(údená)slanina
rasca
citrónová šťava
- Umyté pstruhy očistíme nožom od hlienu, zbavíme vnútorností, umyjeme, osušíme, osolíme na povrchu a takisto trošku zvnútra hrubozrnnou soľou.
- Do brušnej dutiny vložíme na tenké koliečka citrón, malé plátky pokrájanej údenej slaninky a zväzok zeleného čerstvého tymiánu.
- Naplnené pstruhy necháme chvíľku postáť a poukladáme na maslom vymastený alobal.
- Na pstruhy pokladieme zvyšky slaninky, posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a zabalené opečieme v rúre alebo pahrebe približne 30 minút.
- Posledných 10 minút však pripečiem na grile.
- Upečené a chrumkavé vyberieme a podávame so zemiakmi či šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU