Fotorecept: Medovo - hrušková torta

Fotorecept: Medovo - hrušková torta

Pridal: MadeWithLove, 13.5.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď od vás žiadajú tortu, spravte im tortu. A navyše, pokiaľ ide o človeka, ktorý nemá žiadne špecifické požiadavky. Doprajte si ten luxus, že upečiete niečo, do čoho by ste sa najradšej sama zahryzla. Pretože tak to má byť. Byť férovou a láskavou znamená dať ostatným to, čo by ste ponúkli svojim najbližším. A takouto záležitosťou je pre mňa táto torta. Je jednoduchá a chuťovo úžasná. Našťastie sa mi z nej ušiel malinký kúsok a tak vám viem opísať jej chuť: Keď sa do nej zahryznete, ako prvé vás prekvapí jej vláčnosť, aróma škorice, zohreje a osladí vás med. A keď sa zahryznete do mäkkučkej hrušky...a tá poleva...ach verte mi, netreba viac hovoriť. Rovno sa s vami podelím o recept a šup šup do kuchyne. :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 13.5.2014

Kategorie: Torty

SUROVINY

Pre skaramelizovanie hrušky:

3 kshruška
20 gneosolené maslo
60 gmed
40 gkrupicový cukor

Korpus:

4 ksvajce
120 gkrupicový cukor
40 gjemný hnedý cukor
120 g buttermilk (alebo biely jogurt natural)
120 gmed
120 mlrastlinný olej
1 ČLnastrúhaná citrónová kôra
280 ghladká múka
1 a pol ČLprášok do pečiva
1 ČLsóda bikarbóna
1 ČLmletá škorica
1 ČL (ja som dala menej)soľ

Na cream cheese polevu:

500 gpráškový cukor
100 gneosolené maslo, izbovej teploty
250 gcream cheese (studený, priamo z chladničky)
50 gmed
škorica na posypanie (môže/nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 170°C. Pripravíme si 3 tortové formy ( 20 cm ) - vyložíme si ich papierom na pečenie.
  2. Ako prvé si pripravíme skaramelizované hrušky: Hrušky si ošúpeme, zbavíme sa jadrovníka.
  3. Nakrájame na mesiačiky (z jednej hrušky budeme mať cca 12 kúskov).
  4. Do hrnca si dáme maslo, cukor a med. Na nízkom plameni si to zohrejeme (nezabudnite z času na čas premiešať) a keď sa nám to celé rozpustí, pridáme hrušky.
  5. Varíme pokiaľ nebudú zlaté a mäkké. Vypneme plameň. Na korpus:
  6. V miske si pomocou elektr.mixéra vyšľaháme vajíčka s oboma cukrami.
  7. V ďalšej miske si zmiešame buttermilk / jogurt, olej, med, olej a citrónovú kôru. Toto vymiešame pomocou elektr.mixéra k vajíčko - cukrovej zmesi.
  8. Preosejeme si múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škorice. Pridáme k predošlej zmesi a dobre zmiešame.
  9. Cesto si rozdelíme medzi tortové formy a na vrch si pekne porozdeľujeme skaramelizované hrušky.
  10. Dáme piecť na 25-30 min. (začnite si korpus kontrolovať po 20 min. pomocou špáratka).Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť. Na polevu:
  11. Pomocou elektr.mixéra si opatrne vymiešame cukor a maslo (z časti to bude vyzerať ako taká mrvenička).
  12. Pridáme cream cheese a med. Zvýšime rýchlosť na mixéri a dobre premiešame (ak by ste tam mali hrudky nebojte sa len to dlhšie mixujte, potom úplne zmiznú).
  13. Polevu rozdelíme medzi jednotlivé vychladnuté korpusy a natrieme ňou celý povrch torty.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť