Fotorecept| Marocký baklažán

Pridal: adkas-tastyfood, 8.5.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept som videla u Zuzky. Moja staršia dcérka je vegetariánka, a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za čas je však dobré aj pre nás ( mäsožravcov) dopriať si takúto zeleninovo - syrovú pochúťku. Príprava baklažánu je nenáročná. S hriankou a zeleným šalátom si doprajme ľahký letný obed.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 8.5.2014
Kategorie:
SUROVINY
(počítajte aspoň na jednu osobu)baklažán
olivový olej
soľ
citrónová šťava
prípadne chilli lupienkysezamové semiačka
môže byť iný, podobnýsyr Feta
podľa chutišalát
Dressing:
2 PLTahini pasta
2 PLolivový olej
z 1/2 citrónacitrónová šťava
2 strúčikyprelisovaný cesnak
1 PLmed
1 - 2 PLvoda
soľ
Posyp:
2 PLsezamové semiačka
- Urobíme priečne zárezy do kríža. Dávame pozor, aby sme neprerezali šupinu.
- Vyberieme z rúry, posypeme rozdrvenou fetou a dáme ešte na chvíľu zapiecť ( 7-10 min.)
- Baklažán uložíme na zelený šalát. Posypeme sezamovými semiačkami, pokvapkáme dressingom a môžeme si pochutnávať.
KOMENTÁRE K RECEPTU