Fotorecept| Marocký baklažán

Fotorecept| Marocký baklažán

Pridal: adkas-tastyfood, 8.5.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept som videla u Zuzky. Moja staršia dcérka je vegetariánka, a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za čas je však dobré aj pre nás ( mäsožravcov) dopriať si takúto zeleninovo - syrovú pochúťku. Príprava baklažánu je nenáročná. S hriankou a zeleným šalátom si doprajme ľahký letný obed.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 8.5.2014

Kategorie:

SUROVINY

(počítajte aspoň na jednu osobu)baklažán
olivový olej
soľ
citrónová šťava
prípadne chilli lupienkysezamové semiačka
môže byť iný, podobnýsyr Feta
podľa chutišalát

Dressing:

2 PLTahini pasta
2 PLolivový olej
z 1/2 citrónacitrónová šťava
2 strúčikyprelisovaný cesnak
1 PLmed
1 - 2 PLvoda
soľ

Posyp:

2 PLsezamové semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Baklažán umyjeme, osušíme a prerežeme pozdĺž na polovicu.
  2. Urobíme priečne zárezy do kríža. Dávame pozor, aby sme neprerezali šupinu.
  3. Osolíme a položíme na papierovú utierku na 10 - 15 minút reznou stranou dolu. Necháme ho vypotiť.
  4. Na suchej panvici opražíme sezamové semiačka , odložíme bokom a necháme vychladnúť.
  5. Rúru rozohrejeme na 200 °C. Baklažán potrieme olejom a dáme piecť na cca 15 minút do zlatova.
  6. Vyberieme z rúry, posypeme rozdrvenou fetou a dáme ešte na chvíľu zapiecť ( 7-10 min.)
  7. Medzitým si pripravíme dressing:Z uvedených surovín tyčovým mixérom všetko spolu rozmixujeme. Ja som ešte naviac pridala chilli lupienky.
  8. Baklažán uložíme na zelený šalát. Posypeme sezamovými semiačkami, pokvapkáme dressingom a môžeme si pochutnávať.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť