Fotorecept | Lemon curd

Fotorecept | Lemon curd

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Dezerty, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lemon curd je citrónový krém. Mám veľmi rada jeho jemne kyselkavú chuť. Nikdy som nevedela urobiť dobrý citrónový krém, až kým som si neurobila pred približne troma rokmi prvý krát doma Lemon curd. Krém je vhodný na priamu konzumáciu napr. palacinky, dolky, do pečených buchiet alebo ho možno natrieť na pečivo. Môžete ním ochutiť maslový krém do zákuskov alebo tort a v kombinácii s mascarpone je to hotové nebíčko. Pre všetkých ktorí tento krém ešte neskúšali, odporúčam. Najmä milovníci kyselkavej chuti by nemali otáľať. Videla som už tiež i pomarančový, tzv. Orange curd, avšak ten som ešte neskúšala.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Dezerty, Zavaraniny

SUROVINY

3 väčšie ks (šťava a kôra) citrón
200 gkryštálový cukor
2 ksžĺtka
2 ksvajcia
1 PLsolamyl
1 PLolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci zmiešame citrónovú kôru a precedenú citrónovú šťavu.
  2. Vajcia, žĺtka solamyl rozšľaháme metličkou a za stáleho miešania uvaríme kašu. Dávame pozor aby nám krém neprihorel, obsahuje totiž škrob, ktorý sa rýchlo a ľahko pripáli.Môžeme občas dať aj mimo sporáka a dobre premiešať aby krém nezhrčkavel. Vrátime na oheň a opäť miešame a varíme do zhustnutia, mal by mať konzistenciu redšieho pudingu. 
  3. Opäť stiahneme z platne a primiešame olej. Dobre premiešame a vrátime na sporák.
  4. Za stáleho miešania povaríme približne 1 minútu a odstavíme z ohňa.
  5. Prelejeme do uzatvárateľnej fľaše a necháme úplne vychladnúť. Chladnutím ešte trochu stuhne, držíme ho v chladničke. Krém by mal vydržať približne 2 týždne, u nás sa však zje vždy ešte pred jeho koncom spotreby :)

       
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť