NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Fotorecept | Lemon curd
Fotorecept | Lemon curd
Fotorecept | Lemon curd
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   7.5.2014

Fotorecept | Lemon curd

Lemon curd je citrónový krém. Mám veľmi rada jeho jemne kyselkavú chuť. Nikdy som nevedela urobiť dobrý citrónový krém, až kým som si neurobila pred približne troma rokmi prvý krát doma Lemon curd. Krém je vhodný na priamu konzumáciu napr. palacinky, dolky, do pečených buchiet alebo ho možno natrieť na pečivo. Môžete ním ochutiť maslový krém do zákuskov alebo tort a v kombinácii s mascarpone je to hotové nebíčko. Pre všetkých ktorí tento krém ešte neskúšali, odporúčam. Najmä milovníci kyselkavej chuti by nemali otáľať. Videla som už tiež i pomarančový, tzv. Orange curd, avšak ten som ešte neskúšala.

Suroviny
3 väčšie ks (šťava a kôra)
citrón
200 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtka
2 ks
vajcia
1 PL
solamyl
1 PL
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci zmiešame citrónovú kôru a precedenú citrónovú šťavu.
  2. Vajcia, žĺtka solamyl rozšľaháme metličkou a za stáleho miešania uvaríme kašu. Dávame pozor aby nám krém neprihorel, obsahuje totiž škrob, ktorý sa rýchlo a ľahko pripáli.Môžeme občas dať aj mimo sporáka a dobre premiešať aby krém nezhrčkavel. Vrátime na oheň a opäť miešame a varíme do zhustnutia, mal by mať konzistenciu redšieho pudingu. 
  3. Opäť stiahneme z platne a primiešame olej. Dobre premiešame a vrátime na sporák.
  4. Za stáleho miešania povaríme približne 1 minútu a odstavíme z ohňa.
  5. Prelejeme do uzatvárateľnej fľaše a necháme úplne vychladnúť. Chladnutím ešte trochu stuhne, držíme ho v chladničke. Krém by mal vydržať približne 2 týždne, u nás sa však zje vždy ešte pred jeho koncom spotreby :)

       
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár