Fotorecept | Čokoládovo-jahodový dezert Lindt

Fotorecept | Čokoládovo-jahodový dezert Lindt

Pridal: adkas-tastyfood, 11.5.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť jeden recept v rámci Pečenie s Lindt-om. Lepšie povedané tentokrát nepečenie. Jedná sa o nepečená dezert, veľmi jednoduchý na prípravu. Spojenie jahodovej a čokoládovej chuti pre mňa jednou z tých najlepších kombinácii chutí. Jemná jahodová pena a absolútne špičkové mliečne bonbóny od Lindt-u. Hotová báseň. Poznáte mliečne bonbóny od švajčiarskeho svetoznámeho výrobcu čokolády Lindt-u? Že nie? Nech sa páči malá ukážka. Pozrite si recept, aké ľahké je pripraviť takýto nádherný a chutný dezert. Verím, že sa inšpirujete a vyskúšate tento jednoduchý a efektný dezert.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 11.5.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

170 g / 1 veľká plechovka (nezahusteného - nie salko)kondenzované mlieko
2 bal. / želé na 570 ml tekutinyjahodové želé
2 x 200 mlvoda
1 krabica (mliečne)bonbóny Lindt
1 bal. (dlhé detské)piškóty
(na namáčanie piškót)jahodový sirup
cca 50 g (ak nemáte radi, možno použiť aj horkú)mliečna čokoláda
5-10 PL (pridaním šľahačky do čokolády, nebude pri krájaní praskať)šľahačková smotana
forma na chlebík s objemom 1500 ml
potravinárska fólia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Želé zalejeme 100 ml vody a dáme rozpustiť do mikrovlnej rúry na 30 sekúnd.
  2. Premiešame a pokračujeme ďalších 30 sekúnd v zahrievaní.
  3. Ak je želé rozpustené, prilejeme 100 ml studenej vody.
  4. Prelejeme do väčšej misy a šľaháme.
  5. Do našľahaného želé prilejeme za stáleho šľahania kondenzované nezahustené mlieko a spolu dobre našľaháme asi 2-3 minúty.
  6. Ak chcete mať jahodovú penu tuhšej konzistencie, stačí pridať iba 150 ml vody ( 100 + 50 ml ).
  7. Zmes vylejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou.
  8. Uložíme detské piškóty namočené z jednej strany do jahodového sirupu.
  9. Možno ho rozriediť s malým množstvom vody.
  10. Odložíme do mrazničky, aby nám masa mierne zatuhla.
  11. Rovnako postupujeme s druhým želé a kondenzovanym mliekom.
  12. Vyberieme z mrazničky a opatrne nalejeme druhú časť jahodovej peny a opäť uložíme piškóty namočené z jednej strany.
  13. Fóliu uzatvorime a odložíme na 15 minút do mrazničky.
  14. Potom dezert preložíme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Minimálne 3 hodiny.
  15. Pred podávaním vyklopíme na tácku a opatrne odstránime fóliu.
  16. Ozdobíme polovicami mliečnych bonbónov Lindt.
  17. Čokoládu roztopíme a vmiešame do nej smotanu.
  18. Necháme ochladiť a jemne pofrkáme čokoládou. Ja som dala dosť veľké množstvo čokolády a podľa môjho názoru stačí iba pofŕkať každý bonbón čokoládou, nech sa prilepí k jahodovej pene.
  19. Dezert uskladníme v chladničke.     

  

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť