Fotorecept | Čokoládovo-jahodový dezert Lindt

Pridal: adkas-tastyfood, 11.5.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Opäť jeden recept v rámci Pečenie s Lindt-om. Lepšie povedané tentokrát nepečenie. Jedná sa o nepečená dezert, veľmi jednoduchý na prípravu. Spojenie jahodovej a čokoládovej chuti pre mňa jednou z tých najlepších kombinácii chutí. Jemná jahodová pena a absolútne špičkové mliečne bonbóny od Lindt-u. Hotová báseň. Poznáte mliečne bonbóny od švajčiarskeho svetoznámeho výrobcu čokolády Lindt-u? Že nie? Nech sa páči malá ukážka. Pozrite si recept, aké ľahké je pripraviť takýto nádherný a chutný dezert. Verím, že sa inšpirujete a vyskúšate tento jednoduchý a efektný dezert.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 11.5.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
170 g / 1 veľká plechovka (nezahusteného - nie salko)kondenzované mlieko
2 bal. / želé na 570 ml tekutinyjahodové želé
2 x 200 mlvoda
1 krabica (mliečne)bonbóny Lindt
1 bal. (dlhé detské)piškóty
(na namáčanie piškót)jahodový sirup
cca 50 g (ak nemáte radi, možno použiť aj horkú)mliečna čokoláda
5-10 PL (pridaním šľahačky do čokolády, nebude pri krájaní praskať)šľahačková smotana
forma na chlebík s objemom 1500 ml
potravinárska fólia
- Premiešame a pokračujeme ďalších 30 sekúnd v zahrievaní.
- Ak je želé rozpustené, prilejeme 100 ml studenej vody.
- Ak chcete mať jahodovú penu tuhšej konzistencie, stačí pridať iba 150 ml vody ( 100 + 50 ml ).
- Zmes vylejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou.
- Možno ho rozriediť s malým množstvom vody.
- Odložíme do mrazničky, aby nám masa mierne zatuhla.
- Rovnako postupujeme s druhým želé a kondenzovanym mliekom.
- Vyberieme z mrazničky a opatrne nalejeme druhú časť jahodovej peny a opäť uložíme piškóty namočené z jednej strany.
- Fóliu uzatvorime a odložíme na 15 minút do mrazničky.
- Potom dezert preložíme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Minimálne 3 hodiny.
- Pred podávaním vyklopíme na tácku a opatrne odstránime fóliu.
- Čokoládu roztopíme a vmiešame do nej smotanu.
- Necháme ochladiť a jemne pofrkáme čokoládou. Ja som dala dosť veľké množstvo čokolády a podľa môjho názoru stačí iba pofŕkať každý bonbón čokoládou, nech sa prilepí k jahodovej pene.
- Dezert uskladníme v chladničke.
KOMENTÁRE K RECEPTU