Fotorecept: Cesnakovo-bryndzové košíčky

Fotorecept: Cesnakovo-bryndzové košíčky

Pridal: Ywett, 11.5.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Túto bryndzovú pochúťku už som robila ako okrúhly koláč a napadlo ma, aj takto vyskúšať. Tak ak by sa chcel niekto inšpirovať ;-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 11.5.2014

Kategorie:

SUROVINY

200 ghladká múka
1/2 bal. prášok do pečiva
1/2 ČLsoľ
4 strúčiky (prelisované)cesnak
1 ksvajce
125 gmaslo
100 gsyrokrém

Plnka:

200-250 gbryndza
1 kockasyrokrém
žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín vypracujeme cesto.
  2. A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
  3. Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)
  4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.
  5. Povykrajujeme formičkou.
  6. Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek.
  7. Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.
  8. Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. 
  9. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
A slaná chuťovka je hotová, prajem dobrú chuť!

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť