Fotorecept: Bryndzové pirohy

Pridal: adkas-tastyfood, 6.5.2014
Kategorie:
Nahraj fotku a pochváľ sa
Moje mladšie dieťa na mňa nalieha, aby som pridávala na blog aj obyčajné recepty (rozumej buchty, šúľance, pirohy atď.), na ktoré ja však presne mierky nemám. Robievam ich " od oka". Blog jej slúži ako kuchárska kniha a chcela by to mať všetko pekne-krásne pokope. Koniec-koncov sú to obľúbené jedlá aj z môjho detstva. Doniesli sme si zo Slovenska bryndzu a na Vareche.sk som u Tatranky našla tento recept. Veľmi ma oslovil, keďže Tatranka ma skvelé recepty, takže som mu dôverovala ihneď ako som ho prečítala. A veru urobila som dobre. S cestom sa pracovalo super. Vyvarila som polovicu pirohov a druhú polovicu som odložila do mrazničky. Z dávky sa v pohode najedia 4 osoby. Jediné, čo som si upravila, bolo to, že som znížila množstvo zemiakov a zvýšila množstvo bryndze do plnky, aby bolo viac cítiť bryndzu...
Pridal: adkas-tastyfood, 6.5.2014
Kategorie:
SUROVINY
- Zemiaky uvaríme v šupke. Najlepšie deň vopred.
- Najemno postrúhame.
- Z múky, vajca, soli, vody, 2 PL postrúhaných uvarených zemiakov urobíme cesto.
- Rozdelíme na dve polovice a necháme postáť cca 10 minút.
- Medzitým si pripravíme plnku . Zbytok postrúhaných zemiakov, bryndzu a maslo vymiešame na plnku.
- Mierne osolíme. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou.
- Pirohy varíme v dostatočnom množstve vody, do ktorej sme pridali 1 PL oleja a trochu soli.
- Keď pirohy zovrú, ešte ich krátko povaríme cca 5-7 minút.
- Slaninu pokrájame na drobné kocky a popražíme.
- Polejeme nimi pirohy na tanieri a pridáme kyslú smotanu, prípadne kôpor, pažítku, cibuľku ( popraženú), kto čo má rád.