Fotorecept: Bryndzové pirohy

Fotorecept: Bryndzové pirohy

Pridal: adkas-tastyfood, 6.5.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moje mladšie dieťa na mňa nalieha, aby som pridávala na blog aj obyčajné recepty (rozumej buchty, šúľance, pirohy atď.), na ktoré ja však presne mierky nemám. Robievam ich " od oka". Blog jej slúži ako kuchárska kniha a chcela by to mať všetko pekne-krásne pokope. Koniec-koncov sú to obľúbené jedlá aj z môjho detstva. Doniesli sme si zo Slovenska bryndzu a na Vareche.sk som u Tatranky našla tento recept. Veľmi ma oslovil, keďže Tatranka ma skvelé recepty, takže som mu dôverovala ihneď ako som ho prečítala. A veru urobila som dobre. S cestom sa pracovalo super. Vyvarila som polovicu pirohov a druhú polovicu som odložila do mrazničky. Z dávky sa v pohode najedia 4 osoby. Jediné, čo som si upravila, bolo to, že som znížila množstvo zemiakov a zvýšila množstvo bryndze do plnky, aby bolo viac cítiť bryndzu...

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 6.5.2014

Kategorie:

SUROVINY

450 g (v šupke uvarené)zemiaky
500 gpolohrubá múka
1 ksvajce
200 mlteplá voda
1,5 KLsoľ
125 g bryndza
70 g maslo
100 g údená slanina
smotana
pažítka alebo kôporcibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Najlepšie deň vopred.
  2. Najemno postrúhame.
  3. Z múky, vajca, soli, vody, 2 PL postrúhaných uvarených zemiakov urobíme cesto.
  4. Rozdelíme na dve polovice a necháme postáť cca 10 minút.
  5. Medzitým si pripravíme plnku . Zbytok postrúhaných zemiakov, bryndzu a maslo vymiešame na plnku.
  6. Mierne osolíme. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou.
  7. Cesto preložíme a pritlačíme kraje vidličkou. Mám aj formičku na pirohy, ale akosi mi to takto lepšie pasuje :)
  8. Pirohy varíme v dostatočnom množstve vody, do ktorej sme pridali 1 PL oleja a trochu soli.
  9. Keď pirohy zovrú, ešte ich krátko povaríme cca 5-7 minút.
  10. Po vybratí z vody ich opláchneme vlažnou vodou.
  11. Slaninu pokrájame na drobné kocky a popražíme.
  12. Polejeme nimi pirohy na tanieri a pridáme kyslú smotanu, prípadne kôpor, pažítku, cibuľku ( popraženú), kto čo má rád.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť