Fotorecept: Boršč

Fotorecept: Boršč

Pridal: S varechou v ruke, 30.5.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cez víkend sa v telke roztrhlo vrece s borščami (zvláštne slovo :) v sobotu ho varil p. Židek a v nedeľu p. Pospíšil. Z nedele na pondelok sa mi o boršči snívalo a tak som ho teda v stredu uvaril...a vôbec neľutujem :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 30.5.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Polievky

SUROVINY

2 - 3 kscvikla
2 - 3 kskapusta
3 ksmrkva
3 kspetržlen
zeler
stonkový zeler
čerstvý kôpor
hovädzie mäso (hruď, krk prípadne nožina)
bravčové mäso (rebrá alebo pliecko)
údená slanina
2 kscibuľa
6 strúčikovcesnak
paradajkové pyré
bravčová masť
ocot
čerstvé mleté korenie
sladká mletá paprika
nové korenie
majorán
bobkový list
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som dal variť hovädzie a bravčové, do studenej vody so soľou, bobkovým listom a novým korením.Priebežne som zbieral penu a o dve, tri hodinky som mal perfektný mäsový vývar.
  2. Pokiaľ sa mi varilo mäso, krájal som zeleninu. Najskôr ledabolo dve cibule, asi šesť strúčikov cesnaku a potom na kocky mrkvu, petržlen, zeler a cviklu...stonkový zeler a sladkú kapustu. Na fotke vidieť koľko čoho a v akom asi pomere.
  3. Údenú slaninu som nakrájal na kocky a vyškvaril som ju na bravčovej masti, pridal som k nej cibuľu a nakoniec cesnak.
  4. Dochutil som čerstvo mletým korením a sladkou mletou paprikou, solil som len opatrne, lebo vývar je už so soľou.
  5. K cibuli som pridal koreňovú zeleninu, polievkovú lyžicu octu a dusil s naberačkou vývaru asi 21 minút.
  6. Potom som pridal paradajkové pyré, sladkú kapustu a podusil som ich spolu so zeleninou ešte 17 minút, dolial som vývar, dochutil asi lyžičkou majoránky a pridal som nakrájané uvarené mäso a stonkový zeler.
  7. Nechal som to spolu prevrieť a odstavil som.Nechal som ho odpočinúť do druhého dňa a podával som s lyžicou kyslej smotany a kopou čerstvého kôpru.
Boršč je "veľa krájania a kúsok varenia"...ale ten výsledok zato stojí...dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť