Cícerová polievka s koriandrovým pestom

Pridal: Varic Daniel, 8.5.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
A je tu ďalšia polievka, ktorá sa po čase opäť vynára z hlbín blogu. Tým chcem v civilnom jazyku povedať, že som predošlý recept prepracoval a dospel (snáď) k lepšiemu výsledku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 8.5.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
2 konzervy (480 g netto)cícer
2 kszemiaky
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 lvývar
3 PLolivový olej
2 KLzmes korenia
Koriandrové pesto:
1 ks (šťava aj kôra)citrón
2 cmzázvor
1 malá hrsťpíniové oriešky
1 hrsťkoriandrová vňať
olivový olej
- Pridajte nadrobno nasekaný cenak a po minúte i korenie. Zľahka opečte a zalejte polovicou vývaru.
- V ňom následne uvarte nadrobno nakrájané zemiaky. Keď sú hotové, polovicu, teda asi jeden zemiak odoberte bokom.
- Do vývaru pridajte cícer a dohladka zmixujte tyčovým mixérom.
- Vlejte zvyšok vývaru, premiešajte a priveďte k varu. Ochutnajte, prípadne dosoľte (závisí od použitého vývaru).
- Ingrediencie na pesto rozmixujte a dolaďte olejom na požadovanú konzistenciu.
- Polievku podávajte s pestom, kopčekom kyslej smotany a čerstvým mletým čiernym korením. Myslím že sa by sa k nej hodili i malé zemiakové placky (rősti), pita alebo elfský lembas :)
KOMENTÁRE K RECEPTU