Cícerová polievka s koriandrovým pestom

Recept Cícerová polievka s koriandrovým pestom

Pridal: Varic Daniel, 8.5.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

A je tu ďalšia polievka, ktorá sa po čase opäť vynára z hlbín blogu. Tým chcem v civilnom jazyku povedať, že som predošlý recept prepracoval a dospel (snáď) k lepšiemu výsledku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 8.5.2014

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

2 konzervy (480 g netto)cícer
2 kszemiaky
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 lvývar
3 PLolivový olej
2 KLzmes korenia

Koriandrové pesto:

1 ks (šťava aj kôra)citrón
2 cmzázvor
1 malá hrsťpíniové oriešky
1 hrsťkoriandrová vňať
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, budú jej stačiť tri minútky.
  2. Pridajte nadrobno nasekaný cenak a po minúte i korenie. Zľahka opečte a zalejte polovicou vývaru.
  3. V ňom následne uvarte nadrobno nakrájané zemiaky. Keď sú hotové, polovicu, teda asi jeden zemiak odoberte bokom.
  4. Do vývaru pridajte cícer a dohladka zmixujte tyčovým mixérom.
  5. Vlejte zvyšok vývaru, premiešajte a priveďte k varu. Ochutnajte, prípadne dosoľte (závisí od použitého vývaru).
  6. Vložte uvarený zemiak.Cícer má príjemnú zemitú chuť ale pomerne nevýraznú a vyslovene si pýta niečo svieže. Preto som polievku doplnil koriandrovým pestom:
  7.  Ingrediencie na pesto rozmixujte a dolaďte olejom na požadovanú konzistenciu.
  8. Polievku podávajte s pestom, kopčekom kyslej smotany a čerstvým mletým čiernym korením. Myslím že sa by sa k nej hodili i malé zemiakové placky (rősti), pita alebo elfský lembas :)
P.S. V pôvodnom recepte boli i konzervované rajčiny, určite polievke neuškodia, chcel som ale docieliť, aby vynikla chuť cíceru. Čo sa týka pesta, je to vlastná tvorba, ktorú môžete podľa ľubovôle meniť (limetky, mandle a pod.), len by som zachoval kyslosť, ktorá vytvára pekný kontrast.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť