Cícerová polievka s koriandrovým pestom

Cícerová polievka s koriandrovým pestom

By 8. mája 2014

A je tu ďalšia polievka, ktorá sa po čase opäť vynára z hlbín blogu. Tým chcem v civilnom jazyku povedať, že som predošlý recept prepracoval a dospel (snáď) k lepšiemu výsledku.

Ingredients

Instructions

  1. Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, budú jej stačiť tri minútky.Cícerová polievka s koriandrovým pestom 1
  2. Pridajte nadrobno nasekaný cenak a po minúte i korenie. Zľahka opečte a zalejte polovicou vývaru.
  3. V ňom následne uvarte nadrobno nakrájané zemiaky. Keď sú hotové, polovicu, teda asi jeden zemiak odoberte bokom.
  4. Do vývaru pridajte cícer a dohladka zmixujte tyčovým mixérom.
  5. Vlejte zvyšok vývaru, premiešajte a priveďte k varu. Ochutnajte, prípadne dosoľte (závisí od použitého vývaru).
  6. Vložte uvarený zemiak.Cícer má príjemnú zemitú chuť ale pomerne nevýraznú a vyslovene si pýta niečo svieže. Preto som polievku doplnil koriandrovým pestom:Cícerová polievka s koriandrovým pestom 2
  7.  Ingrediencie na pesto rozmixujte a dolaďte olejom na požadovanú konzistenciu.
  8. Polievku podávajte s pestom, kopčekom kyslej smotany a čerstvým mletým čiernym korením. Myslím že sa by sa k nej hodili i malé zemiakové placky (rősti), pita alebo elfský lembas 🙂

P.S. V pôvodnom recepte boli i konzervované rajčiny, určite polievke neuškodia, chcel som ale docieliť, aby vynikla chuť cíceru. Čo sa týka pesta, je to vlastná tvorba, ktorú môžete podľa ľubovôle meniť (limetky, mandle a pod.), len by som zachoval kyslosť, ktorá vytvára pekný kontrast.

 Cícerová polievka s koriandrovým pestom

Print

 

 

Môj výživný blog o jedle a čomkoľvek čo uznám za vhodné. Varič je slangové označenie výrobcov pervitínu a dobré jedlo je svojím spôsobom tiež droga.


Môj blog: www.varicdaniel.sk/

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *