Chilli con carne

Chilli con carne

By 2. mája 2014

Instructions

  1. Na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným.
  2. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou.
  3. Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy.
  4. Podlial som vodou, tak primerane 🙂 a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú.
  5. Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem.
  6. Dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky.
  7. Všetko som nechal prevrieť. Šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo.
  8. Podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany... dobrú chuť 🙂

Chilli con carne

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *