Chilli con carne

Pridal: S varechou v ruke, 2.5.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 2.5.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
500 ghovädzie mleté mäso
2 kscibuľa
3 ks (z konzervy)červená fazula
1 ks (z konzervy)biela fazuľa
konzervaparadajky krájané
5 - 6 strúčikovcesnak
bravčová masť
červené suché víno
kapia
kukurica v konzerve
chilli
údená šunka
čerstvé mleté korenie
sladká paprika
bazalka
soľ
- Na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným.
- Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou.
- Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy.
- Podlial som vodou, tak primerane :-) a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú.
- Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem.
- Dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky.
- Všetko som nechal prevrieť. Šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo.
- Podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany... dobrú chuť :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU