NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Chilli con carne
Chilli con carne
Recept Chilli con carne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   2.5.2014

Chilli con carne

Suroviny
500 g
hovädzie mleté mäso
2 ks
cibuľa
3 ks (z konzervy)
červená fazula
1 ks (z konzervy)
biela fazuľa
konzerva
paradajky krájané
5 - 6 strúčikov
cesnak
bravčová masť
červené suché víno
kapia
kukurica v konzerve
chilli
údená šunka
čerstvé mleté korenie
sladká paprika
bazalka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným.
  2. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou.
  3. Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy.
  4. Podlial som vodou, tak primerane :-) a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú.
  5. Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem.
  6. Dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky.
  7. Všetko som nechal prevrieť. Šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo.
  8. Podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany... dobrú chuť :-)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár