Chilli con carne

Recept Chilli con carne

Pridal: S varechou v ruke, 2.5.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 ghovädzie mleté mäso
2 kscibuľa
3 ks (z konzervy)červená fazula
1 ks (z konzervy)biela fazuľa
konzervaparadajky krájané
5 - 6 strúčikovcesnak
bravčová masť
červené suché víno
kapia
kukurica v konzerve
chilli
údená šunka
čerstvé mleté korenie
sladká paprika
bazalka
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na masti som orestoval cibuľu, pridal som k nej mleté hovädzie a po chvíľke som podlial suchým červeným.
  2. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a sladkou paprikou.
  3. Dusil som ho asi 42 minút, potom som pridal nakrájanú kapiu, bazalku a krájané paradajky z konzervy.
  4. Podlial som vodou, tak primerane :-) a pridal som chilli a fazule z konzervy. Nemám svoju fazuľu a do tohto jedla rád pridávam viac druhov fazule, tak je pre mňa výhodné použiť konzervovanú.
  5. Dusil som pokiaľ sa šťavička nezredukovala, asi tak 12 minút. Niektoré fazule dávam aj so šťavou, ale vždy ju ochutnám a keď je sladká, alebo inak nevyhovujúca, radšej ju zlejem.
  6. Dosolil som, pridal som kukuricu a údenú šunku, nakrájanú na kocky.
  7. Všetko som nechal prevrieť. Šťavička sa zredukovala, posledná koštovka a keď je všetko ako má byť a chilli jemne, ale intenzívne šteklí podnebie, máme hotovo.
  8. Podával som s bielou cibuľou, ale výborný je aj nastrúhaný syr, prípadne lyžica kyslej smotany... dobrú chuť :-)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť