Výdatná zeleninová polievka
Pridané: 6.10.2013
Polievka je gro v našom jedálničku. Každý deň musí byť na obed polievka, ináč to nie je obed. A občas aj na večeru! Čí už krémové, mäsové, zeleninové, strukovinové, na kyslo, všetky majú u nás miesto (okrem klasickej mliečnej :D). Tu je recept na jednu jesennú zeleninovú polievku, ktorá poteší bruško i dušu :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka
Pridané: 11.4.2015
Ako obvykle si na začiatku roka dám sľub, že budem jesť viac polievok a nakoniec to skončí tak, že v celom roku pripravím polievku asi 3 - 4 krát. Ak by som to mala skrátiť, nie som polievkový typ. Hoci si na nich pochutnám a mám ich naozaj rada, proste v mojich očiach sú strašne nudné. Občas však natrafím na niečo, čo ma zaujme. Dokonca môj manžel len tak nadhodil, že táto polievka by sa mohla u nás variť častejšie - čo ma úprimne potešilo a nabudilo. Takže priatelia, aj tento rok si sľubujem, že bude naozaj polievkový.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept | Krémová mrkvová polievka
Pridané: 22.1.2015
Mrkvová polievka, ktorá je rýchla, jednoduchá a zdravá. Na jej prípravu stačí málo surovín, ktoré sú väčšinou doma. Polievky som nejedávala kedysi takmer vôbec až na niekoľko výnimiek. V poslednej dobe tento deficit dobieham a učím sa variť rôzne polievky. I keď táto krémová mrkvová polievka nie je žiaden nový a prevratný objav, pre mňa to je pokrok v kuchyni. Pomaly sa učím variť rôzne druhy jedál, pretože odmalička ma to ťahalo skôr k pečeniu ako vareniu. Nuž ale na koláčoch a zákuskoch sa vyžiť celý život nedá, takže hrnce a platnička sú v pozore a nezaháľajú. Naposledy naposledy som varila svoju premiérovú prvú nedeľnú hovädziu polievku, pri ktorej mi trochu ušla ruka so soľou, avšak zachránil to zemiak, ktorý všetku nadbytočnú soľ vsal do seba :) Keďže sa vývar celý nejzdedol, zvyšky som použila na prípravu tejto polievky. Jej chuť je naozaj vynikajúca a tá farba! Krásna oranžová bez žiadnych farbív a umelých dochucovadiel. Chutí skvelo a zasýti napríklad na večeru ak si k nej dáte opečený chlebík alebo krutóny.
ZOBRAZIŤ RECEPT