Bryndzová polievka

Pridal: Varic Daniel, 3.5.2014
Kategorie: Polievky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Minulú nedeľu sme navštívili farmárske trhy, ktoré sa raz mesačne konajú v areáli nitrianskeho výstaviska Agrokomplex. Predávajúcich bolo pomerne poriedko, no predsa sa nám podarilo ukoristiť nejaké hodnotné potraviny. Medziiným to bola i vynikajúca ovčia bryndza od firmy Obert z farmy Slopná. Jedávam bryndzu celý život ale táto prekonala všetky doterajšie. Ochutnáte a pred očami sa vám zjaví salaš, ovce, dunčo, okolité grúne a Maťko s Kubkom. Teda aspoň mne. Neskôr som ľutoval, že mám iba štvrť kila, nabudúce snáď doplním zásoby. Nasledujúci recept je mojej mamy, ktorá nám túto polievku varí odjakživa. Ja sám som sa k tomu zatiaľ z nevysvetliteľných príčin nedostal ale určite to v blízkej budúcnosti napravím.
Pridal: Varic Daniel, 3.5.2014
Kategorie: Polievky
SUROVINY
- Začnite tým, že dáte zemiaky variť do posolenej vody.
- Keď začne voda vrieť, počkajte pár minút a prihoďte do nej mrvenicu.
- Akonáhle sú zemiaky hotové, odstavte.
- Do väčšieho hrnčeka odoberte trocha vody a rozmiešajte v nej bryndzu do hladka.
- Cez hrubšie sitko vmiešajte bryndzu späť do teplej polievky.
- Vmiešajte plátok masla a prihoďte hrsť pažítky. Hotovo.