NajRecept.sk Polievky Bryndzová polievka
Bryndzová polievka
Recept Bryndzová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Varic Daniel    ·   3.5.2014

Bryndzová polievka

Minulú nedeľu sme navštívili farmárske trhy, ktoré sa raz mesačne konajú v areáli nitrianskeho výstaviska Agrokomplex. Predávajúcich bolo pomerne poriedko, no predsa sa nám podarilo ukoristiť nejaké hodnotné potraviny. Medziiným to bola i vynikajúca ovčia bryndza od firmy Obert z farmy Slopná. Jedávam bryndzu celý život ale táto prekonala všetky doterajšie. Ochutnáte a pred očami sa vám zjaví salaš, ovce, dunčo, okolité grúne a Maťko s Kubkom. Teda aspoň mne. Neskôr som ľutoval, že mám iba štvrť kila, nabudúce snáď doplním zásoby. Nasledujúci recept je mojej mamy, ktorá nám túto polievku varí odjakživa. Ja sám som sa k tomu zatiaľ z nevysvetliteľných príčin nedostal ale určite to v blízkej budúcnosti napravím.

Suroviny
250 g
ovčia bryndza
3 ks (pokrájané)
zemiaky
1 cm plátok
maslo
hrsť
mrvenica sušená
1,5 l
voda
pažítka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začnite tým, že dáte zemiaky variť do posolenej vody.
  2. Keď začne voda vrieť, počkajte pár minút a prihoďte do nej mrvenicu.
  3. Akonáhle sú zemiaky hotové, odstavte.
  4. Do väčšieho hrnčeka odoberte trocha vody a rozmiešajte v nej bryndzu do hladka.
  5. Cez hrubšie sitko vmiešajte bryndzu späť do teplej polievky.
  6. Vmiešajte plátok masla a prihoďte hrsť pažítky. Hotovo.
P.S. Keď som bol ešte malý Daniel a vôbec nie varič, mal som nariadenú prísnu bezlepkovú diétu. Vtedy (a občas aj dnes) mamina nahrádzala mrvenicu varenou ryžou. Polievka aj s ryžou chutí skvele. Ďakujem mami, nielen za polievku. P.P.S. Kvalitná ovčia bryndza sa smelo vyrovná i Roquefortu. Len si nájdite dobrého dodávateľa a nepustite ho.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár