Bielková roláda kakaová s malinami

Recept Bielková roláda kakaová s malinami

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes jedna rychlovka. Tuto roladu mate urobenu raz-dva. Ani si nestacite uvedomit, ze ste zacali piect a uz aj koncite. Vazne, nevymyslam. Po dobrych skusenostiach s bielkovou roladou, ktoru som piekla pred nejakym casom som mala v plane vyskusat tuto kakaovu. A kedze som nemala velmi casu na vypekanie, tak mi tento recept prisiel akurat vhod. Uz ta, s citronovu plnkou nam velmi chutila a musim povedat, ze ani tato nesklamala. Korpus je velmi jemny a napriek tomu, ze pre mna tam ide dost velke mnozstvu cukru rolada vobec nie je presladena a prijemne doplnala nedelnajsiu pobednajsiu kavicku. Dnes bez fotopostupu. Najdete ho u vyssie spomenutej rolady. Postup je ten isty, len tu najviac pridavame kakao. Velmi doporucujem vyskusat tuto lahodnu roladu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

5 ksvaječné bielky
225 gkryštálový cukor
1/2 KLocot
solamyl
30 g (preosiate)kakao
štipkasoľ

Plnka:

250 mlšľahačková smotana
150 g (prípadne iné drobné ovocie)čerstvé maliny
1-2 PL ( možno vynechať, podľa vlastného uváženia)práškový cukor
asi 1 PLpráškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Obrazkovy postup najdete TU.
  1. Bielka vyslahame so stipkou soli.
  2. Pridame krystalovy cukor a dobre vyslahame, kym sa cukor nerozpusti.
  3. Pridame ocot, preslahame.
  4. Rucne vmiesame preosiate kakao zmiesane so solamylom.
  5. Pecieme vo vopred vyhriatej rute pri teplote 180 stupnov C cca 15 minut.
  6. Pouzijeme mensi plech o rozmerov 25x35 cm ( vonkajsi okraj).
  7. Plech vylozime papierom na pecenie.
  8. Po upeceni vyberieme z rury aj z plechu a nechame ochladit pri izbovej teplote.
  9. Medzitym si vyslahame slahackovu smotanu ( ak nechceme sladke, cukor vynechame).
  10. Cisty papier na pecenie posypeme praskovym cukrom.
  11. Opatrne preklopime piskotu na pocukrovany papier.
  12. Papier, na ktorom sa korpus piekol stiahneme a korpus potrieme vyslahanou slahackovou smotanou.
  13. Poukladame maliny a pomocou papiera opatrne stocime, tak aby preklad bol naspodku.
  14. Jemne ( cez sitko) poprasime praskovym cukrom.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť