Bielková roláda kakaová s malinami

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Dnes jedna rychlovka. Tuto roladu mate urobenu raz-dva. Ani si nestacite uvedomit, ze ste zacali piect a uz aj koncite. Vazne, nevymyslam. Po dobrych skusenostiach s bielkovou roladou, ktoru som piekla pred nejakym casom som mala v plane vyskusat tuto kakaovu. A kedze som nemala velmi casu na vypekanie, tak mi tento recept prisiel akurat vhod. Uz ta, s citronovu plnkou nam velmi chutila a musim povedat, ze ani tato nesklamala. Korpus je velmi jemny a napriek tomu, ze pre mna tam ide dost velke mnozstvu cukru rolada vobec nie je presladena a prijemne doplnala nedelnajsiu pobednajsiu kavicku. Dnes bez fotopostupu. Najdete ho u vyssie spomenutej rolady. Postup je ten isty, len tu najviac pridavame kakao. Velmi doporucujem vyskusat tuto lahodnu roladu.
Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Plnka:
- Bielka vyslahame so stipkou soli.
- Pridame krystalovy cukor a dobre vyslahame, kym sa cukor nerozpusti.
- Pridame ocot, preslahame.
- Rucne vmiesame preosiate kakao zmiesane so solamylom.
- Pecieme vo vopred vyhriatej rute pri teplote 180 stupnov C cca 15 minut.
- Pouzijeme mensi plech o rozmerov 25x35 cm ( vonkajsi okraj).
- Plech vylozime papierom na pecenie.
- Po upeceni vyberieme z rury aj z plechu a nechame ochladit pri izbovej teplote.
- Medzitym si vyslahame slahackovu smotanu ( ak nechceme sladke, cukor vynechame).
- Cisty papier na pecenie posypeme praskovym cukrom.
- Opatrne preklopime piskotu na pocukrovany papier.
- Papier, na ktorom sa korpus piekol stiahneme a korpus potrieme vyslahanou slahackovou smotanou.
- Poukladame maliny a pomocou papiera opatrne stocime, tak aby preklad bol naspodku.
- Jemne ( cez sitko) poprasime praskovym cukrom.