Turecký med varený

Recept Turecký med varený

Pridal: moj sladky svet, 21.4.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na hrudku rozmerov cca 20x8x4 cm

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 21.4.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 ks z väčšieho bielok
130 gsvetlý med
260 gkryštálový cukor
100 glieskové orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielok vyšľaháme, pridáme cukor a med.
  2. Keď máme sneh dobre vyšľahaný, dáme zmes do hrnca variť na veľmi slabý oheň.
  3. Stále miešame varechou alebo metličkou. Občas, keď vidíme, že na spodku začne sneh hnednúť, odstavíme z ohňa a miešame.
  4. Dáme znovu na oheň a takto striedavo varíme turecký med asi 15-20 minút, kým nie je úplne horúci.
  5. Potom doň nasypeme nahrubo pokrájané opražené oriešky a nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
  6. Zarovnáme vrch a zakryjeme papierom na pečenie. Dobre popritláčame.
  7. Necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
Turecký med môžeme tiež poliať čokoládou. Zostane mäkký. Dobrú chuť!  

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť