Turecký med varený

Pridal: moj sladky svet, 21.4.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Suroviny sú na hrudku rozmerov cca 20x8x4 cm
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 21.4.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
1 ks z väčšieho bielok
130 gsvetlý med
260 gkryštálový cukor
100 glieskové orechy
- Bielok vyšľaháme, pridáme cukor a med.
- Keď máme sneh dobre vyšľahaný, dáme zmes do hrnca variť na veľmi slabý oheň.
- Stále miešame varechou alebo metličkou. Občas, keď vidíme, že na spodku začne sneh hnednúť, odstavíme z ohňa a miešame.
- Dáme znovu na oheň a takto striedavo varíme turecký med asi 15-20 minút, kým nie je úplne horúci.
- Potom doň nasypeme nahrubo pokrájané opražené oriešky a nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
- Zarovnáme vrch a zakryjeme papierom na pečenie. Dobre popritláčame.
- Necháme vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
KOMENTÁRE K RECEPTU