Taštičky plnené špenátom a ricottou

Recept Taštičky plnené špenátom a ricottou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 3.4.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jar je v plnom prúde. Práve je sezóna (nielen) špenátu. Tak prečo to nevyužiť?!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 3.4.2014

Kategorie:

SUROVINY

Cesto:

180 ghladká pšeničná múka
40 ghladká pohánková múka
1 ksvajce
1 ksžĺtok
75 mlvoda
štipkasoľ

Špenátová plnka:

125 gčerstvý špenát
125 gricotta
1 PLstrúhaný parmezán
1 strúčikcesnak
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najprv si pripravíme cesto:
  1. Obe múky dáme do misy a zmiešame so soľou. Pridáme vajce, žĺtko, prilejeme vodu (prilievajte postupne, možno nebudete potrebovať všetku) a vypracujeme cesto.
  2. Zabalíme ho do fólie a dáme odpočívať do chladničky na 1 hodinu.
Špenátová plnka:
  1. Medzitým si umytý špenát dáme do hrnca, priklopíme a dáme na oheň. Špenát nám behom minúty zvädne.
  2. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Špenát sceďte a priadne z neho vymačkajte prebytočnú vodu. Rozmixujte ho ponorným mixérom.
  4. K špenátu pridajte ricottu, parmezán, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešajte.
  5. Cesto vyberte z chladničky a na dobre pomúčenej doske ho vyvaľkajte (nie veľmi na tenko!)
  6. Vykrajujte kruhy o priemere cca 6 cm (použila som na to sklenený pohár).
  7. Do stredu dajte plnku (asi necelú čajovú lyžičku), prehnite a okraje popritláčajte vidličkou (mne sa trochu cesta zvýšilo a tak som z neho urobila rezance).
  8. Takto urobené taštičky dávajte na dobre pomúčenú tácku a buď ich nechajte chvíľu obschnúť a hneď ich varte alebo ich poprášte múkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky (takto som si ich pripravila deň vopred) alebo ich dajte zamraziť (najprv na tácke a potom keď budú zmrazené ich dajte do jedného sáčku). Najlepšie sú samozrejme čerstvé! :)
  9. Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte cca 5 minút.
  10. Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.
 


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť