Taštičky plnené špenátom a ricottou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 3.4.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jar je v plnom prúde. Práve je sezóna (nielen) špenátu. Tak prečo to nevyužiť?!
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 3.4.2014
Kategorie:
SUROVINY
Cesto:
180 ghladká pšeničná múka
40 ghladká pohánková múka
1 ksvajce
1 ksžĺtok
75 mlvoda
štipkasoľ
Špenátová plnka:
125 gčerstvý špenát
125 gricotta
1 PLstrúhaný parmezán
1 strúčikcesnak
soľ
mleté čierne korenie
Najprv si pripravíme cesto:
- Obe múky dáme do misy a zmiešame so soľou. Pridáme vajce, žĺtko, prilejeme vodu (prilievajte postupne, možno nebudete potrebovať všetku) a vypracujeme cesto.
- Zabalíme ho do fólie a dáme odpočívať do chladničky na 1 hodinu.
- Medzitým si umytý špenát dáme do hrnca, priklopíme a dáme na oheň. Špenát nám behom minúty zvädne.
- Odstavíme a necháme vychladnúť.
- Špenát sceďte a priadne z neho vymačkajte prebytočnú vodu. Rozmixujte ho ponorným mixérom.
- K špenátu pridajte ricottu, parmezán, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešajte.
- Cesto vyberte z chladničky a na dobre pomúčenej doske ho vyvaľkajte (nie veľmi na tenko!)
- Vykrajujte kruhy o priemere cca 6 cm (použila som na to sklenený pohár).
- Takto urobené taštičky dávajte na dobre pomúčenú tácku a buď ich nechajte chvíľu obschnúť a hneď ich varte alebo ich poprášte múkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky (takto som si ich pripravila deň vopred) alebo ich dajte zamraziť (najprv na tácke a potom keď budú zmrazené ich dajte do jedného sáčku). Najlepšie sú samozrejme čerstvé! :)
- Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte cca 5 minút.
- Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.
KOMENTÁRE K RECEPTU