Talianska šošovicová polievka

Pridal: Spinava kuchyna je s, 3.4.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Milujem talianske jedlo. Kedysi som si myslela, že talianska kuchyňa sú len špagety a pizza, ale odkedy mám skvelú knihu The Italian Cookery Course, spoznávam jej nové vône a chute :). Polievka Stufato di lenticchie, pomodori e spinaci je nesmierne sýta, stačí ak si k nej dáte kúsok domáceho chleba a máte z nej plnohodnotný chod.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 3.4.2014
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
500 g krabičkaparadajková passata
250 ghnedá šošovica
4 strúčikycesnak
1 maláčili paprička
250 gčerstvý špenát
1 stredný kuscibuľa
4 stopky zeler
3 stredné kusymrkva
2 väčšie kusyzemiaky
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1,7 lvoda
- Najprv si dáme variť šošovicu. Keď je takmer mäkká osolíme ju a necháme uvariť domäkka.
- Scedíme.
- Do hrnca si dáme olivový olej (cca 3 PL), na miernom plameni ho zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Keď nám cibuľka zosklovatie pridáme 2 strúčiky nadrobno nakrájaného cesnaku a hneď ako nám začne rozvoniavať pridáme nakrájaný zeler, mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky a zeleninu necháme restovať cca 5 minút.
- Prilejeme polovicu paradajkovej passaty, vodu a privedieme k varu.
- Keď nám polievka začne vrieť osolíme ju. Varíme kým zelenina nie je mäkká (trvá to dlhšie, kvôlipassate lebo je kyslá, takže ani len nerozmýšľajte nad tým, že šošovicu budete variť v polievke, hrozí, že by sa vám neuvarila).
- Keď je zelenina uvarená, dáme si do panvice olej (cca 3 PL), zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a čili.
- Hneď ako začnú rozvoniavať (dajte pozor aby sa vám nespálili) pridajte zvyšnú passatu a keď začne vrieť odstavte.
- Túto zmes prilejte k polievke, pridajte uvarenú šošovicu, vhoďte do nej čerstvé listy špenátu, počkajte kým sa sparia (trvá to asi minútu), okoreňte prípadne dosoľte a odstavte.
KOMENTÁRE K RECEPTU