Pšenično-ražný chlieb

Recept Pšenično-ražný chlieb

Pridal: Spinava kuchyna je s, 11.4.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak si chcete pripraviť tento chutný chlebík potrebujete si najprv pripraviť tzv. predcesto biga, na ktoré nájdete recept tu Zvyšok je už jednoduchý. Pozor, v kuchyni vám narastie obor ! :D

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 11.4.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

200 g (teda polovičné množstvo z hotového predcesta biga)biga
200 ghladká ražná múka
250 ghladká pšeničná múka
2 ČLsušené droždie
1 1/2 ČLsoľ
350 mlvlažná voda
2 PLolivový olej
1 ČLmed
2 ČLrasca celá

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Recept na predcesto Biga nájdete tu
  1. Do misy si dáme vodu, vsypeme droždie a premiešame.
  2. Počkáme asi 10 minút a pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme cesto (mieste asi 10 minút).
  3. Prikryte a nechajte kysnúť cca 1 hodinu kým cesto nezdvojnásobí objem.
  4. Po nakysnutí cesto vyklopte na pomúčenú dosku a vytvarujte bochník.
  5. Preložte ho na plech vyložený papierom na pečenie, poprášte múkou, prikryte a nechajte kysnúť ďalšiu hodinu.
  6. Po vykysnutí urobte na chlebíku zárezy a pečte ho v rúre vyhriatej na 220°C (pri vyhrievaní rúry vložte na spodok plech a keď vložíte chlieb do rúry vylejte naňho pohár vody a rýchlo zavrite).
  7. Pečte cca 45 minút.
  8. Chlieb je hotový keď po poklopaní počujete dutý zvuk.

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť