NajRecept.sk Pečivo Pšenično-ražný chlieb
Pšenično-ražný chlieb
Recept Pšenično-ražný chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   11.4.2014

Pšenično-ražný chlieb

Ak si chcete pripraviť tento chutný chlebík potrebujete si najprv pripraviť tzv. predcesto biga, na ktoré nájdete recept tu Zvyšok je už jednoduchý. Pozor, v kuchyni vám narastie obor ! :D

Suroviny
200 g (teda polovičné množstvo z hotového predcesta biga)
biga
200 g
hladká ražná múka
250 g
hladká pšeničná múka
2 ČL
sušené droždie
1 1/2 ČL
soľ
350 ml
vlažná voda
2 PL
olivový olej
1 ČL
med
2 ČL
rasca celá
Postup receptu
Vytlačiť
Recept na predcesto Biga nájdete tu
  1. Do misy si dáme vodu, vsypeme droždie a premiešame.
  2. Počkáme asi 10 minút a pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme cesto (mieste asi 10 minút).
  3. Prikryte a nechajte kysnúť cca 1 hodinu kým cesto nezdvojnásobí objem.
  4. Po nakysnutí cesto vyklopte na pomúčenú dosku a vytvarujte bochník.
  5. Preložte ho na plech vyložený papierom na pečenie, poprášte múkou, prikryte a nechajte kysnúť ďalšiu hodinu.
  6. Po vykysnutí urobte na chlebíku zárezy a pečte ho v rúre vyhriatej na 220°C (pri vyhrievaní rúry vložte na spodok plech a keď vložíte chlieb do rúry vylejte naňho pohár vody a rýchlo zavrite).
  7. Pečte cca 45 minút.
  8. Chlieb je hotový keď po poklopaní počujete dutý zvuk.

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár